Пожар горя в Център за психично здраве Проф.Д-р Ив.Темков –

...
Пожар горя в Център за психично здраве Проф.Д-р Ив.Темков –
Коментари Харесай

Горя Центърът за психично здраве в Бургас

Пожар пламтя в Център за психологично здраве „ Проф.Д-р Ив.Темков ” – Бургас, заяви говорителката на ОД Министерство на вътрешните работи Цветелина Рандева. Сигналът е получен на 112 в 19.07 ч.

Евакуирни са пациентите и дежурния личен състав от 9-ия етаж, където е зародил пожарът, както и етажите от горната страна.

На място има три противопожарни екипа с 11 огнеборци, както и голям брой полицейски екипи, подпомагащи евакуирането. Към момента няма данни за жертви, а личният състав е реагирал съответно на изключителната обстановка.

Кметът на града Димитър Николов и комисар Николай Николев са на мястото на случая. По думите на Николаев има единствено един отчасти обгазен човек, който е без заплаха за живота, който е бил откаран в УМБАЛ Бургас. Нанесени са единствено материални вреди.

Огънят е изгорил коридора, където са и най-големите провали, а стаите са единствено обгазени. Сега прозорците им са необятно отворени, с цел да се проветрят.

Евакуираните 42-ма пациенти, шестима от които от 9-ия етаж, ще бъдат разместени в други стаи, каквито има задоволително, сподели кметът Николов, като добави, че постройката е държавна благосъстоятелност и е извънредно време Общината да си върне събствеността, с цел да може да взе участие за финансиране по планове.

Причината за пожара ще се обяснява, като има няколко версии, едната от които е, че огънят е тръгнал от цигара, евентуално от коридора.

Novinite.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР