Пожар гори до военния полигон край Казанлък. Огънят е тръгнал

...
Пожар гори до военния полигон край Казанлък. Огънят е тръгнал
Коментари Харесай

Пожар избухна при унищожаване на боеприпаси в полигона до Казанлък

Пожар гори до военния полигон край Казанлък. Огънят е тръгнал от сухи треви наоколо до полигона, осведоми Нова телевизия.

Пожарът е обхванал борови масиви, като се популяризира към близката вилна зона. Военнослужещи се пробват да локализират огъня, само че по данни към 16:30 часа напъните им са несполучливи.

На през днешния ден полигона са се провеждали учения. Очевидци са съобщили, че са чули гръм, приближаващ от там.

На място има 6 екипа на пожарната. Към момента не е ясно каква е засегнатата от огъня повърхност. Към мястото на пожара е изпратен и боен хеликоптер , който да оказва помощ в гасенето.

Към момента в Казанлъшко гори и различен пожар . Той е обхванал треви сред Казанлък и село Овощник.
 Голям пожар избухна на Младежкия рид в Пловдив Обновена
Голям пожар избухна на Младежкия рид в Пловдив

Огънят към този момент е овладян

От Министерството на защитата оповестиха, че профилиран екип от състава на Втора механизирана бригада е бил задействан, с цел да класифицира и унищожи невзривени бойни муниции, открити в землището на село Шейново . На място военнослужещите разкрили 14 разнообразни боеприпаса: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет.

Боеприпасите са конфискувани и превозени за заличаване при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. При унищожаването им на полигон " Тюлбето " обаче поражда пожар, който се разраства в границите на полигона поради мощния вятър и сухите треви. В неговото потушаване вземат участие 80 военнослужещи от бригадата с един боен пожарен автомобил и две пожарни коли на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " . В гасенето на пожара, който е наоколо до вилна зона, се е присъединил и вертолет Ми-17, който е изхвърчал в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР