Пожар е възникнал в нощта срещу събота в кафе-клуб Полигон

...
Пожар е възникнал в нощта срещу събота в кафе-клуб Полигон
Коментари Харесай

13 души загинаха при пожар в нощен клуб в руския град Кострома

Пожар е зародил в нощта против събота в кафе-клуб " Полигон " в съветския град Кострома. По последни данни са починали 13 души. Една от вероятните аргументи за случая е потребление на пиротехника в заведението, заяви ТАСС.

Пожарът, зародил нощния кафе-клуб на ул. " Никитская ", е обхванал 3 500 кв. м повърхност. Покривът на постройката се е срутил изцяло. Огънят е бил загасен едвам на сутринта.

По предварителни данни пожарът е зародил след изстрел с ловна ракетна установка, след което са се запалили декоративни детайли на тавана.

Управата на клуба не може да каже тъкмо какъв брой хора е имало в заведението по време на случая.

Задействала се е противопожарната система в постройката, което е разрешило да бъдат евакуирани 250 души.

Преди пожара е имало и всеобщ пердах сред гости на заведението, само че съгласно органите на реда няма връзка сред двата случая.

По последни данни са починали 13 души, 5 от които са се задушили при пожара, а телата на останалите са били открити в руините.
 Гори небостъргач в Истанбул
Гори небостъргач в Истанбул

Властите организират избавителна интервенция

По думите на губернатора на Костромска област Сергей Ситников 5 индивида са получили леки травми и не се е наложило да бъдат приети в болница .

Следствието е образувало две наказателни каузи по случая - по част 3 на член 109 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Причиняване на гибел по несъобразителност на две или повече лица " ) и по част 3 на член 238 от Наказателния кодекс на РФ ( " Предоставяне на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност, довели до гибелта на две или повече лица " ).

Мъжът, стрелял с ракетната установка, е разгласен за търсене.

Министерството на изключителните обстановки прави разбор на мястото на пожара. Следователи разпитват очевидци.

Районната прокуратура е поела специфичен надзор над следствието.  Проверява се дали са били спазени законовите условия за пожарна сигурност в заведенията.
 Цистерна с гориво се блъсна в надлез и провокира огромен пожар в Мексико
Цистерна с гориво се блъсна в надлез и провокира огромен пожар в Мексико

Стотици души са евакуирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР