Пожар е възникнал в административна сграда на торовия завод Неохим

...
Пожар е възникнал в административна сграда на торовия завод Неохим
Коментари Харесай

Голям пожар бушува в административната сграда на химическия завод в Димитровград

Пожар е зародил в административна постройка на торовия цех " Неохим " в Димитровград, оповестиха от регионалната дирекция на пожарната. Пламъците са обхванали парцел, в който се намира столовата на промишленото дружество.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Ангажирани са всички сили на РСПБЗН - Димитровград. На помощ са изпратени екипи огнеборци от Хасково, Симеоновград и Харманли.

Огнището е надалеч от индустриалните мощности на завода, сподели шефът на регионалната дирекция на пожарната ст. комисар Николай Вълчев.

Натрупване на мазнини в коминно тяло и запалването им е най-вероятната причина за пожара в административната постройка на торовия цех " Неохим " в Димитровград, заяви кметът на общината Иво Димов, представен от Българска телеграфна агенция.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Към това коминно тяло е бил " вързан " абсорберът на кухнята на столовата на предприятието. Първите пламъци лумнали при приготвянето на скара, първоначално личният състав опитал самичък да загаси огъня - това е първичната версия за станалото.

Сигнал за пожара в административната постройка на три етажа с по към 1000 квадратни метра е бил подаден в 9,25 часа през днешния ден сутринта. Над 10 екипа огнеборци се борят с пламъците към този час. Унищожен е съвсем целият покрив на парцела.

Вижте всички фотоси ТУК>>>

Няма потърпевши хора, както и заплаха за индустриалните мощности на завода, които са на далечно разстояние.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР