Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на

...
Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на
Коментари Харесай

Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ Новатек

Пожар е избухнал в терминал на най-големия съветски производител на полутечен природен газ " Новатек " на балтийското пристанище Уст-Луга, заяви тази заран губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, представен от Ройтерс.

" Няма потърпевши вследствие на пожара в терминала на " Новатек " в пристанището Уст-Луга. Персоналът беше евакуиран ", написа Дрозденко в " Телеграм ". Той не уточни аргументите за пожара на пристанището, което е ситуирано в съветската част на Финския залив.

Според съветската осведомителна организация " Шот " в региона са се чули няколко детонации. Руското електронно издание " Фонтанка " написа, че преди да бъде обявено за пожара, локални поданици са забелязали най-малко два дрона, които летят към Санкт Петербург, добавя Българска телеграфна агенция.

В последно време Русия и Украйна започнаха да си разменят удари по инфраструктурни обекти. Целта на тези офанзиви е да се нарушат линиите за доставки и логистиката на противниковата страна и да се пречупи бойния дух в продължаващата към този момент съвсем две години война, разяснява Ройтерс.

В петък безпилотен аероплан нападна петролен склад в граничещата с Украйна западната съветска Брянска област. Ден по-рано бе атакуван и съветски петролен терминал в Балтийско море, като съгласно съветски публични лица плавателният съд не е потърпевш.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР