Пожар е избухнал в гората на известното с легендите за

...
Пожар е избухнал в гората на известното с легендите за
Коментари Харесай

МВР напълниха гащите. Жертви на кървава сватба бродят като призраци в село Шишенци

Пожар е избухнал в гората на известното с легендите за самодиви и кървава женитба видинско село Шишенци. Пламъците са избухнали преди дни, а огънят се е разпрострял на повърхност от 85 декара. Спасени били други 100 декара. Местните са разтревожени, че пожарът може да обостри свръхестествените феномени, които се случват от десетки години там. Жители нееднократно са разказвали, че техни близки са виждали могила, към която е имало доста високи дами, облечени в бели ефирни облекла. Движели се в кръг, а дистанцията сред тях е било доста огромно. Ръцете им били вдигнали доста високо и не се докосвали. След 10-ина минути една от тях изхвърчала, а след нея и останалите.
В село Шишенци живеят почти 120 души, по-голямата част от които са синеоки. Този факт обаче въобще не е най-интересният, обвързван с това място. Селцето е ситуирано едвам на 5-6 км от българо-сръбската граница. Носи му се славата като едно от най-страшните места в България. Местните са повече от сигурни, че в местността има самодиви. Някои от по-възрастните поданици са безапелационни, че точно Шишенци е домът на самодивите.
Никой няма смелостта да излезе вечер, откакто се стъмни. Почти всички залостват своите порти, а нощта остава единствено на пустите селски пътища. Според легендата повода за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват крясъци на мъже, дами и деца и пердашене на тъпани. Има доста скептици, само че локалните споделят, че хората настръхват и ги побиват тръпки и нямат смелостта да излизат, тъй като не знаят какво ги чака на открито. Според по- възрастните поданици, когато са били по-млади, са имали куража да надникнат през прозорците си. Тогава са ставали очевидци по какъв начин високи дами с бели плебеи танцуват край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце. Легендата гласи, че ехтящите гласове на дами, деца и мъже са на грубо убити хора. Преди доста, доста време сватбари се запътили от прилежащото село, с цел да дават младоженка в Шишенци.

Момичето обаче било мечтано от различен, който я желал за себе си. По пътя към селото на сватбарите им била устроена засада и всички били убити. От този ден нататък те бродят в покрайнината – като призраци или като самодиви. Така и до през днешния ден мистериозната история се споделя от уста на уста в селото, а и отвън него.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР