Пожар е избухнал около 17:30 часа на петия етаж на

...
Пожар е избухнал около 17:30 часа на петия етаж на
Коментари Харесай

Гори 14-етажна жилищна сграда във Валенсия: Екипи на пожарната се опитват да евакуират хората

Пожар е избухнал към 17:30 часа на петия етаж на жилищен блок във Валенсия. Той е засегнал напълно постройката и се е популяризирал в друга пристройка, а пожарникарите към момента се пробват да спасят жителите от балконите. Някои от хората в постройката се крият на балконите на горните етажи в очакване да бъдат избавени и се чува чупене на стъкла, написа Valencia Plaza .

Жилищната постройка е висока четиринадесет етажа, а пламъците са се популяризирали и в друга постройка до нея..

Спешна помощ насочи молба към жителите и гостите на  Валенсия да не се приближавате до мястото на пожара.

С оглед на това Координационният център за изключителни обстановки в града задейства обстановката 0 от Териториалния проект за изключителни обстановки на Общността Валенсия (PTECV) и помоли жителите да не се доближават до мястото на пожара или до прилежащите региони, защото това може да е рисково и да затрудни работата на противопожарните екипи.

" Нулевата обстановка " по PTECV значи, че е имало " доста местни " вреди и че използването и активирането на локален проект е задоволително за преодоляване на изключителната обстановка.

Националната полиция е отделила региона, където се вижда единствено скелетът на горната част на засегнатата постройка, която е погълната от огъня, защото от горящите етажи падат детайли в пламъци, в миг, когато духа мощен вятър. Местната полиция е затворила придвижването по булевардите " Генерал Авилес " и " Маестро Родриго " в двете направления.

Центърът за информация и съгласуваност при изключителни обстановки (CICU) е мобилизирал на мястото на случая звено за поддръжка и съгласуваност, автомобил за многочислени жертви, полева болница, три SAMU, две СВБ (основни животоподдържащи средства) и стандартна кола за спешна помощ. За момента няма информация за потърпевши.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР