Пожар е избухнал на единствения руски самолетоносач Адмирал Кузнецов, който

...
Пожар е избухнал на единствения руски самолетоносач Адмирал Кузнецов, който
Коментари Харесай

Единственият руски самолетоносач Адмирал Кузнецов пак се запали

Пожар е избухнал на единствения съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов ", който се ремонтира и модернизира от предходно запалване на борда.

Според Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки за Мурманска област сутринта на 22 декември е получено известие за случай на „ Адмирал Кузнецов “, оповестяват съветските медии. Според ведомството е имало локално задимяване, което е открито навреме. Пристигналият на мястото незабавен отряд на кораба и оперативните служби са ликвидирали следствията от случая.

На 20 декември почнала интервенция по изтеглянето на самолетоносача от сухия док на 35-та корабостроителница (СРЗ). Това оповестяват ТАСС и РБК, базирайки се на източници от военно-промишления комплекс. Операцията ще продължи към месец. Самолетоносачът е в дока от май, а през юни стартира работа по дока за ремонта и модернизацията му.

По-рано зам.-генералният шеф по военното корабостроене на USC Владимир Королев заяви в изявление за ТАСС, че ремонтът и модернизацията на крайцера ще бъдат приключени през 2023 година, след което той ще бъде предаден на съветския флот.

Крайцерът „ Адмирал на флота на Съветския съюз „ Кузнецов “ е в ремонт и рационализация след пожар, който избухна на кораба през декември 2019 година Тогава починаха двама военнослужещи, още 14 души бяха ранени. Тогава пожарът е предизвикал вреди на крайцера в размер на 500 млн. рубли.

През 2018 година единственият съветски самолетоносач пък бе развален по време на ремонт, откакто кран се разруши на палубата, правейки дупка с широчина до 5 метра.

Източник:

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР