Поисканите количества газ от България по новата европейска платформа за

...
Поисканите количества газ от България по новата европейска платформа за
Коментари Харесай

Шефчович: България е получила заявените количества газ по новата европлатформа

Поисканите количества газ от България по новата европейска платформа за взаимни поръчки на Европейски Съюз са изцяло задоволени - това сподели заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович във връзка завършилия първи търг през вчерашния ден, предава БНР.

Шефчович сподели още, че поръчките от Украйна и Молдова са задоволени надлежно на 100 и на 80 на 100. Заявките са направени от 21 виртуални точки в Европа предходната седмица, посочи той.

„ Надеждни търговски снабдители дадоха отговор на общата ни поръчка за към 11.6 милиарда куб. м. газ, като офертата е за доставка на обща стойност над 13.4 милиарда куб м. А това би могло да се назова единствено незабравим триумф. То демонстрира, че сме били прави да създадем поръчката си, като използваме груповата европейска мощ и да работим дружно за запълването на газовите ни складове идната зима. Бих желал да благодаря на всички 25 снабдители, чиито предложения надвишиха общата ни поръчка “.

Заместник-председателят разясни, че от общата поръчка, декларираните количества полутечен газ са 20 на 100, останалите са за синьо гориво по тръби. Другата седмица той ще бъде хазаин на съвещание на виртуален директорски съвет, формиран от висши представители на страните-членки и на страните от енергийната общественост, на която ще се обсъдят резултатите от търга и дейностите, които ще се подхващат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР