Поискали сме в края на юли месец среща с новото

...
Поискали сме в края на юли месец среща с новото
Коментари Харесай

България иска рестарт на преговорите за пакет Мобилност

Поискали сме в края на юли месец среща с новото председателството на Европейския парламент и транспортната комисия, в случай че към този миг имаме новоизбрани ръководители.
Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на координационна среща с част от новоизбраните български евродепутати, както и с представители на превозвачите, предава БГНЕС. На нея бяха разисквани дейностите на страната ни по противоречивия пакет " Мобилност ".
Транспортният министър акцентира, че страната ни още веднъж ще упорства законодателното предложение по обособените досиета да бъде прегледано на първо четене. Той съобщи, че България ще търси поддръжката и на други страни, с които има сходни визии по обособените съставни елементи, с цел да се разшири кръгъг на групата на единомислещите.
Според процедурата предстоят триалози по тестванията на признатия пакет " Мобилност " сред Европарламента, Европейска комисия и Съвета на Европейски Съюз. След приключването им и реализиране на единодушие по текстовете пакетът се връща за гласоподаване от депутатите на второ четене.
В Европарламента предстоят избори на еврокомисари, при които българските евродепутати обявиха, че ще са дейни, изключително при избора на комисар по превоза.
Всички присъстващите евродепутати показаха поддръжката си с министъра по въпроса. Според Андрей Новаков решението да изискат отсрочване на Пакет " Мобилност " е било вярно, тъй като 2/3 от тези, които са го внесли, към този момент не са в европарламента.
Това значи нови хора, с които да можем да беседваме и да реализираме повече, в сравнение с със старите, съобщи той и добави, че това дава късмет за нов ръководител на комисията по превоз, който да съблюдава разпоредбите и устава повече в сравнение с предходният.
Новаков бе безапелационен и че е извънредно значимо да има единодушие сред всички партии по тематиката, което я трансформира в национална задача.
На няколко пъти министърът повтори, че ще се желае да се направи оценка на първичните текстове, препоръчани от Европейска комисия, и на тези, които са признати от Европарламента. Даде образец, че в текстовете на Европейска комисия не е имало предложение камионът да се връща на 3 седмици в страната, от която е, до момента в който депутатите са го дали своят вот.
Желязков съобщи още, че му следва среща с финландския му сътрудник, защото Финландия поема председателството на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР