Поискахме от техническия отдел да направи количествено-стойностна сметка какви средства

...
Поискахме от техническия отдел да направи количествено-стойностна сметка какви средства
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Търсим причините защо Пампоровата къща не е застрахована

" Поискахме от техническия отдел да направи количествено-стойностна сметка какви средства ще бъдат нужни за възобновяване на вредите от пожара в Пампоровата къща. Става дума за към 80 000 лева, които ще бъдат включени в бюджета ", разяснява кметът Костадин Димитров.
Прочетете още
Той разгласи, че сега се търсят аргументите къщата да няма застраховка и кой е трябвало да я направи.

" След като имаме някакъв резултат, ще бъдете осведомени ", сподели още градоначалникът.

Междувременно шефът " Старинен Пловдив " Елена Кантарева-Дечева съобщи, че всяка година екипът на общинския институт приготвя лист със здания, които Община Пловдив да застрахова. Сред тях е и Пампоровата къща. Изпращали го до отдел " Обществени поръчки " в локалната администрация.

" Община Пловдив застрахова освен обектите в Стария град, само че и Малката и Голямата базилики, Римския стадион, Античния спектакъл ", сподели още шефът на " Старинен Пловдив ".

По думите ѝ противоположна връзка с администрацията нямало, тъй като " в случай че бяхме известени, че тази къща не е застрахована, незабавно щяхмо да го създадем, както го вършим в този момент ".

Кантарева реагира и на обвиняванията, че къщата е употребена, макар че е зазимена: " В последните три месеца, откогато не се употребява за гардеробна, фактурите за ток са по 20 лева, а това на процедура са таксите и разходът за СОТ и противопожарна сигнализация ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР