Поискахме 2 седмици време между първо и второ четене на

...
Поискахме 2 седмици време между първо и второ четене на
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Всички да изтеглят предложенията си за Изборен кодекс и да започнем начисто

Поискахме 2 седмици време сред първо и второ четене на измененията в Изборния кодекс, с цел да може доста деликатно да се огледа това, което е препоръчано и да се приготвят съответни промени. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Антоанета Цонева от " Демократична България ".

Тя даде образец с предлоежението на обединението за преброителни центрове, нещо, което даже са съумели да подложат на публично разискване преди да внесат в Народното събрание, макар че са имали единствено 7 дни.

" Това време от 2 седмици ни беше отказано. 7 дни имаше сред първо и второ четене. След което настъпи историческото съвещание, 18-часово, преди да стартира то Демократична България и Политическа партия желаеха да се направи работна група, която да прегледа стотиците промени сред първо и второ четене. Опитахме се да кажем, че огромна част от измененията, които в тази ситуация предлага ГЕРБ, са отвън предметния обсег на гласуваното на първо четене ", съобщи Цонева.

Тя добави, че двете партии са предложили да бъдат изтеглени всички оферти, в това число и техните и да се стартира начисто без форсиране и без нарушение на правилника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР