Поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в арестаДнес Апелативният специализиран

...
Поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в арестаДнес Апелативният специализиран
Коментари Харесай

Поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в ареста

Поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в ареста
Днес Апелативният профилиран съд ще гледа мярката за неотклонение на Ценко Чоков и ще реши дали да я промени от „ домакински арест “ в „ задържане под стража “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това става откакто Районна прокуратура – София е образувала наказателно произвеждане за предоставяне на погрешно умозаключение за здравословното положение на Ценко Чоков от движимости лица пред Апелативен профилиран углавен съд.

От прокуратурата оповестяват, че на 17 декември Чоков се е отклонил от избраната му от съда мярка за неотклонение и е посетил столично заведение.

Същевременно в Апелативна профилирана прокуратура постъпи и информация от Министерство на вътрешните работи за откритото отклоняване от мярката за неотклонение на подсъдимия Ценко Чоков, в която в допълнение е конкретизирано, че лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в правосъдно съвещание пред Апелативния профилиран углавен съд, а е открит в питейно заведение намиращо се в кв. „ Драгалевци “, гр. София.

Към сегашния миг делото се намира в правосъдна фаза. Апелативният профилиран углавен съд преглежда като втора правосъдна инстанция наказателното произвеждане против Ценко Чоков и други подсъдими лица, като с присъда от Специализирания углавен съд Ценко Чоков е приет за отговорен за причиняване на междинна телесна щета, похищение и палеж и му е наложено наказване отнемане от независимост за период от 4 години и 6 месеца. С протоколно определение от 26.09.2018 година АпСпС промени мярката за неотклонение на Чоков от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “, заради утежняване на здравословното му положение и идни оперативни интервенции.

Апелативната профилирана прокуратура ще упорства пред съда Ценко Чоков да бъде арестуван под стража, заради нарушение и несъблюдение избраната му от съда мярката на неотклонение, а поради и очевидната липса на спънки от здравословно естество да търпи най-тежката мярка за неотклонение.

По мотив изявленията в медиите за това, че подсъдимият Чоков нарушава избраната му мярка за неотклонение и се намира в положително здравословно положение, Районна прокуратура – София се самосезира и образува наказателно произвеждане за умишлено предоставяне на погрешно умозаключение за здравословното положение на Ценко Чоков пред подобаващ орган – Апелативен профилиран углавен съд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР