Похотта и любовта са две понятия, които са свързани с

...
Похотта и любовта са две понятия, които са свързани с
Коментари Харесай

Похот или любов: Как да ги различим?

Похотта и любовта са две понятия, които са свързани с взаимоотношенията. Доста хора не биха могли да посочат какви са разликите сред двете, само че в тази публикация ще се опитаме да хвърлим малко светлина върху това.
Прочетете още
Да стартираме с похотта . Обикновено приказваме за сласт, когато човек търси единствено наслаждение без обвързване. Днес можем да забележим това в еднократните полови връзки, другарствата с привилегии и всевъзможни други неангажиращи полови контакти.

Следователно похотта не би трябвало да бъде обвързана с любовта. Това са две понятия, които могат да бъдат самостоятелни едно от друго. Но може ли да има сласт в любовта.

Похотта и любовта могат да бъдат свързани, макар че не постоянно е наложително.  Любовта включва доста повече неща, да вземем за пример ангажираност, предпочитание да изградите освен това с другия човек (семейство, деца, бъдещи планове) и потребност да изживеете голям брой прекарвания с обичания.

Тя допуска да поставяте потребностите на индивида до себе си наедно със своите и дружно да образувате едно цяло.

Въпреки че доста влюбени двойки се желаят взаимно и можем да приказваме за похотта от позитивна позиция, има хора, които са асексуални.

Това значи, че те не изпитват предпочитание, само че изпитват обич към другия. Следователно похотта и любовта могат и не могат да бъдат взаимосвързани.

При похотта единствено физическото има значение. Човек, който просто желае да остане една нощ или да си прекара добре сред чаршафите, само че нищо друго, е движен от похотта. Желанието, което изпитва, се основава на физическия външен тип и най-простото привличане.

Разбира се, от полова панорама точка е допустимо подобен човек да намерения и за вашите потребности, само че нищо повече.

Когато приказваме за обич, не можем да пренебрегнем възприятията. Въпреки че има моменти на сласт, това, което чувствате към другия човек, постоянно е там. Привързаност, почитание и удивление са някои от думите, които най-добре могат да ни оказват помощ да дефинираме това. 

Похотта търси полово задоволство.  Нещо, което я разграничава в границите на една любовна връзка, е половото задоволство. В любовта можете да наслаждавате на интимните връзки, даже те да не допускат достигането до оргазъм и това да не бъде разочароващо.

Точно противоположното се случва що се отнася до похотта. Когато само тя е на разположение, последна цел от прекараното време под завивките с даден човек е кулминационната точка. 

Любовта е трайна, а похотта е моментно нещо, тъй че връзките, основани само на нея (без обвързване), не устоят.  В един миг може привличането да намалее и тогава няма да има нищо, което да поддържа връзките, както е в тази ситуация с любовта.

Както установихме, действително видяно похотта и любовта могат да участват дружно в една любовна връзка. Има обаче асексуални двойки, които могат да се оправят така и така предпочитание.

А също и хора, които оставят любовта настрани, с цел да се съсредоточат върху похотта. Когато това се случи, връзките са нестабилни и егоистични. Има значение единствено задоволяването на личните потребности и се обръща прекомерно малко внимание на възприятията на другия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР