Походът за справедливост бе насочен срещу предателите.Това обяви шефът на

...
Походът за справедливост бе насочен срещу предателите.Това обяви шефът на
Коментари Харесай

Пригожин: Нашият марш за справедливост бе насочен срещу предателите

" Походът за правдивост " бе ориентиран против предателите.

Това разгласи шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин в една от първите си обществени изяви след така наречен революция от 24 юни. На тази дата той нахлу дружно със своите " музиканти " на съветска територия, завладя Ростов на Дон и Воронеж и доближи на към 200 км от Москва преди да приключи безогледно военната акция.

Изявление на предприемача бе оповестено в канала му " GREY ZONE " в " Телеграм ".

" Днес се нуждаем от поддръжката ви повече от всеки път. Благодарим ви за нея. Искам да разберете: нашият " марш за правдивост " целеше да се борим против предателите и мобилизацията на нашето общество. Мисля, че постигнахме огромната част от това. Уверен съм, че в близкото бъдеще ще реализираме нови победи на фронта. "

Всъщност  " маршът " не реализира нито една от задачите на Пригожин:

1. Бунтът не докара да свалянето на враговете на Пригожин и ръководители на съветската войска - военния министър Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

2. " Вагнер " ще оцелее, само че ще бъде неясно сходство на добре финансираната от страната елитна войска, каквато бе в началото на войната.

3. След края на метежа Пригожин е " личност нон грата " в Русия. Той откри леговище в Беларус, където се построява база на " Вагнер ". По данни на " Медуза " едвам 1000 от " вагнеровците " са последвали военноначалника си. 

Днес министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разяснява за пръв път протеста на Пригожин:

" Тези проекти се провалиха най-много тъй като персоналният състав на Въоръжените сили сподели честност към своята клетва и военния си дълг. Провокацията не оказа въздействие върху дейностите на войските. Те самоуверено и самоотвержено продължиха да извършват предоставените им задания ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР