Походът на австралиеца Танаси Кокинакис към титлата на турнира по

...
Походът на австралиеца Танаси Кокинакис към титлата на турнира по
Коментари Харесай

Кокинакис продължава на полуфиналите в Аделаида, Баутиста Агут е следващото му препятствие

Походът на австралиеца Танаси Кокинакис към купата на шампионата по тенис в Аделаида продължава след победа в три сета над сърбина Миомир Кецманович – 6:3, 6:7 (4), 6:1. В идващия кръг пред австралийския играч ще има още по-сериозно предизвикателство, защото го чака номер 4 в схемата на шампионата Роберто Баутиста-Агут (Испания).

Но за Кокинакис не би трябвало да е проблем, откакто през вчерашния ден спря Андрей Рубльов (Русия). Срещата продължи два часа и 10 минути и въпреки най-после да отстъпи с 1:6 в третата част, втората ракета на Сърбия не се съобщи елементарно, борейки се 14 минути в един от геймовете. Представянето му беше повече от солидно и той изненада съперника си с ранен пробив в мача за 2:0 в първия сет. Във втория двамата не разрешиха пробиви и се стигна до тайбрек, където сърбинът се избави от отпадане. Едва в третия гейм на втория сет Кецманович имаше точка за пробив и тя беше от особена значимост, само че австралиецът я избави и поведе с 3:0, което му даде съществено преимущество.

Баутиста Агут напълно доминираше в мача със сънародника си Алехандро Давидович Фокина и го победи за 82 минути с 6:3, 6:2. Номер 4 в схемата не разреши на съперника си да стигне даже до точка за пробив през целия мач, а за сметка на това направи четири пробива.

Явно и с помощта на метода на подготовка, 34-годишният испанец се показва доста мощно при започване на годината, защото четири от всичките си 11 трофеи в АТР-тура са извоювани през януари.

Много добре се развива и 21-годишният британец Джак Дрейпър, който също е на полуфинал. Дрейпър загуби преди седмица от Карен Хачанов (Русия) на първия шампионат в Аделаида, само че в този момент го победи с 6:4, 7:6 (3) и по този начин се класира за своя втори полуфинал в шампионат на АТР. Там го чака корейската сензация Куон Сун-У, който cе оправи изрично с шведа Микаел Имер с 6:1, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР