Поход за свободата преминава през столичните улици.Мирното шествие изостря вниманието

...
Поход за свободата преминава през столичните улици.Мирното шествие изостря вниманието
Коментари Харесай

Поход за свободата през столичните улици

" Поход за свободата " минава през столичните улици.

Мирното шествие изостря вниманието към актуалното иго - трафикът на хора.

Все повече се усилват случаите на трудова употреба, като фокусът на похода е да осведоми хората по какъв начин могат да разпознаят трафика на хора и да подадат сигнал.

Всяка година сред 100 и 200 българи стават жертва на трафик на хора.

Те са подложени на разнообразни форми на употреба - принуждавани са да проституират, да просят, да крадат или да работят без да получават заплащане.

Престъплението трафик на хора жестоко нарушава човешките права и визира дами, деца и мъже, които са държани в боязън и взаимозависимост. Това не е просто страшна история, а действителна публична информация.

За да се даде публичност на жестокото закононарушение и последствията от него се провежда днешния " Поход за независимост ".

" Много деца стартират да стават жертви на трафик за онлайн полова употреба - лесният достъп до интернет, заплахите, които крият обществените мрежи, значимо е да приказваме на децата ни какво вършат с техните профили. Там има хора, които нямат положителни планове ", съобщи Моника Николова, изпълнителен шеф " А 21 ".

" Трудовата употреба уголемява мащабите си. Деца са експлоатирани за милостиня, лишават им се правата и не живеят в естествена родителска среда ", добави Даниела Савеклиева, Национална комисия за битка с трафика на хора.

Освен в София походи се организират в още няколко града. Предвидени са прожекции и на филми, а на сцена пред Народния спектакъл в София ще се организира концерт с присъединяване на обичани реализатори, които поддържат идеята за битка с трафика на хора.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР