Похитителят, който превзе синагога в американския град Коливил (Тексас), е

...
Похитителят, който превзе синагога в американския град Коливил (Тексас), е
Коментари Харесай

Похитителят от Тексас е бил гражданин на Великобритания

Похитителят, който завладя синагога в американския град Коливил (Тексас), е английски жител, заяви английският ефирен канал Sky News, базирайки се на свои източници. Медията е получила удостоверение, че мъжът е английски жител. Доказателство за това е фактът, че нарушителят е бил със мощен английски акцент. Гласът му се чува по време онлайн предаване на богослужението в синагогата.

Министерството на външните работи на Англия към момента не е удостоверило или отхвърлило тази информация, казвайки пред Sky News, че английските дипломати " поддържат контакт с локалните управляващи " и наблюдават от близко обстановката.

В събота вечерта шефът на полицията в Коливил сподели на конференция, че стрелецът е мъртъв и хората, които е взел за заложници, са били освободени при интервенция на ФБР.

По-рано ABC заяви за вземането на заложници на четирима души, в това число равин. Неназован чиновник съобщи пред телевизионния канал, че въоръженият мъж твърди, че е брат на Аафия Сидика, наказана за тероризъм, и изиска освобождението ѝ.

Сидики излежава присъдата си в база на военновъздушните сили в Тексас. Тя беше наказана на 86 години затвор за опит за ликвидиране на американски боец през 2010 година и е обвинена във връзки с терористичната група Ал Кайда.

На собствен ред, юристът на Аафия Сидики, Марва Елибиали, сподели пред CNN, че мъжът, който взе заложници в синагогата, не е брат на нейния клиент. Служители на правоохранителните органи на Тексас на конференция отхвърлиха да дават детайлности за самоличността на нападателя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР