Похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това обеща в

...
Похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това обеща в
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Ще разкрием похитителите на Адриан Златков

Похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това даде обещание в утринния блок на БТВ „ Тази заран " шефът на Генералната дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) основен комисар Ивайло Спиридонов.

Той уточни, че периоди за откриване на такива закононарушения обаче е мъчно да се дадат. Спиридонов призна, че за проверяващите е щяло да бъде по-добре, в случай че бащата на Адриан Златков им беше съдействал в цялостен размер.

„ В началото имахме неговата поддръжка и подпомагане, само че след това реши да работи по различен метод ", сподели шефът на ГДБОП.

Версията за отвличането на Адриан поради неплатено Данък добавена стойност е известна още през цялото време, обсъждана е в хода на следствието, само че съществуват и други линии, по които би могло да бъде осъществено това похищение, означи Спиридонов.

„ Не бих коментирал обстоятелства от досъдебното произвеждане. Сформиран е най-хубавият екип от най-хубавите експерти във всички оперативни структури в министерството, сътрудниците работят много интензивно ", основният комисар.

„ Операциите на ГДБОП в последните 2 години са приблизително по 4-5 на седмица ", сподели още Ивайло Спиридонов.

По думите му сега проведената престъпност не е централизирана конструкция, както са били преди ВИС и СИК, а има дребни групи по регионалните градове и села, които са се профилирали в една или незаконна активност.

„ Нямат шапка от горната страна, а работят самосиндикално ", уточни той.

След възобновяване на ГДБОП в Министерство на вътрешните работи съставът е понижен с 30%, изясни Спиридонов. По думите му обаче чиновниците са задоволително стимулирани, с цел да си правят работата. За последните две години най-вече незаконни групи са обезвредени по линия на опиати, следват такива по митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система; трансгранична проведена престъпност и контратероризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР