Похитители отвлякоха петел от двора на 93-годишен самотен старец. Поискали

...
Похитители отвлякоха петел от двора на 93-годишен самотен старец. Поискали
Коментари Харесай

Дивотия до шия! Отвлякоха заради откуп петела на самотен дядо от Котел

Похитители отвлякоха петел от двора на 93-годишен уединен дъртак. Поискали и избрана сума, с цел да върнат пернатото на притежателя му, оповестява Нова тв.
Историята за отвлечения петел стартира на Петльовден. Случва се в Котел. 93-годишният Петър Еремиев не подозирал, че денят му ще се развие сходно на трагикомедия.
„ Аз бях излязъл из града за артикули. Петелът беше свободен тук из двора. Връщам се, няма го”, споделя Петър Еремлиев. Оказало се не просто кражба, тъй като последвало искане на откуп. „ И ми го носят след два дни. Намерили са го в махaлата и ми желаят откуп. Идват, прегърнали петела. Влязоха при мен и се заканиха, че ще ме бият”, прибавя Петър.
Мъжът живее самичък. Синът си изгубил рано, а брачната половинка му се споминала преди 2 години. Разказва, че петелът му е приятел в самотните дни. Затова и не се поколебал. Преброил последните пари и платил откупа от 23 лв..
„ Ами, по какъв начин няма да им платя, като желаят. Можеше да ме набият”, сподели Петър.
Като всяка шекспирова трагикомедия и тази е с благополучен край. Пернатото още веднъж е при стареца. Петльо и Петър още веднъж ще споделят дружно дните. Остава обаче отворен въпросът кой и за какво е протегнал ръка по-такъв метод на скромната благосъстоятелност на един 93-годишен човек.
От полицията в Котел обясниха, че нямат подаден сигнал. Те, както и кметът обаче били осведомени със случая.
„ Чичо Петър е част от локалния нюанс на града. Но този случай, по отношение на настояването на откуп, съгласно мен огромна част е обвързвана и с локалния фолклор. В града ни, макар че е с огромна част ромско население, битовата престъпност е сведена съвсем до хигиеничен минимум”, сподели кметът на Котел Коста Каранашев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР