Похапването (snacking) е предпочитано пред познатото традиционно хранене за трета

...
Похапването (snacking) е предпочитано пред познатото традиционно хранене за трета
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл публикува третия доклад State of Snacking, подчертаващ глобалните тенденции

Похапването (snacking) е желано пред познатото обичайно хранене за трета поредна година;

Осъзнатата консумация и благополучието играят все по-важна роля в мотивацията на потребителите да похапват;

Голяма част от потребителите преценяват решенията си за покупка на храни с полезностите си;

Балансираното хранене все по-често включва и малко удоволствие;

Разширено определение - близо 80% от потребителите в международен мащаб настояват, че дефиницията им за похапването се е трансформирала през последните 3 години;

София, 1 февруари 2022 година - Монделийз Интернешънъл (NASDAQ: MDLZ) разгласява своя трети годишен отчет State of Snacking™ - световно изследване на потребителските трендове в похапването. В него се преглеждат данни за метода, по който потребителите вземат решения за похапване (snacking). Докладът демонстрира, че осъзнатата консумация и благополучието са все по-важни, когато хората похапват (snacking). Проучването също по този начин удостоверява, че за трета поредна година потребителите избират похапването (snacking) пред обичайното хранене (64%, което е с 5% повече от резултатите, регистрирани през 2019 г.) Тази наклонност се ускорява измежду по-младите генерации, като 75% от представителите на Gen Z заменят всеки ден най-малко едно хранене с похапване.

Докладът State of Snacking, създаден в партньорство с The Harris Poll, добавя солидната база данни на Монделийз Интернешънъл за пазара на продуктите за похапване, в това число макротенденциите, които дефинират бъдещето на похапването, с нови социологически изследвания, извършени измежду хиляди консуматори в 12 страни. Резултатите демонстрират увеличаващото се значение, което похапването има в живота на потребителите. Данните са в унисон със тактика на компанията да се трансформира в международен водач в региона, като предлага верния артикул, в точния миг, създаден по един резистентен метод.

Основните заключения на отчета включват:

Отвъд храненето – 85% от потребителите употребяват най-малко един артикул, който им носи дребна доза наслаждение, 88% споделят, че уравновесеният хранителен режим може да включва и малко наслаждение, а 74% - че не могат да си показват света без шоколад.

Интегриране на решенията за покупка с полезностите – 85% от потребителите по света желаят да купуват артикули за похапване от компании, които поставят старания за запазване на околната среда.

Въздействие повлияно от обществената съгласуваност - в международен мащаб повече от половината интервюирани настояват, че обществените медии са ги въодушевили да опитат нови артикули за похапване през последната година.

Освен това, потребителите търсят похапвания, които им носят редица изгоди отвън физическото благоденствие и питателните потребности. Навиците им сочат, че както храната, по този начин и удоволствието са част от уравновесения метод на живот. Пример за това е фактът, че 85% от потребителите към този момент употребяват най-малко един артикул за похапване вместо главно хранене и един за наслаждение всеки ден. В допълнение, похапването продължава да служи като средство за прочувствено богатство, като съвсем осем от всеки 10 консуматори в международен мащаб са съгласни, че някои хапвания би трябвало да са единствено за наслаждение или задоволство, без да се тормозим прекомерно доста за храненето (79%). Разумното ползване също е все по-актуално. Според отчета 86% от потребителите имат вяра, че размерът на порцията и съставките са извънредно значими.

„ Докладът ни State of Snacking откри, че определението за похапване се трансформира измежду потребителите в международен мащаб, което води и до смяна на смисъла и мястото на продуктите за похапване в живота на хората “, сподели Дърк Ван де Пут, ръководител и основен изпълнителен шеф на Монделийз Интернешънъл. „ Похапването е доста повече от източник на храна и наслаждение. То е основа на обществена връзка и ентусиазъм за нови прекарвания. Важно е да се означи, че потребителите не престават да избират похапването пред обичайното хранене денем. Това е все по-често срещано държание, ускорено от продължаващата пандемия, което стартира да се трансформира в част от всекидневието на хората. Ето за какво се гордеем, че продължаваме да предлагаме точният артикул, за почният миг от деня, създаден по верния метод. “

Пълният отчет State of Snacking, наличен за евакуиране от ww.mondelezinternational.com/stateofsnacking, включва още:

Търсене на похапванията при поискване

Потребителите опитват с нови канали за закупуване на артикули за похапване. Повече от половината от тях оповестяват, че през последната година при извършването на покупки им са употребявали най-малко три нетрадиционни или нови канала (53%). Това са както приложения за доставка и онлайн поръчки за взимане от място, по този начин и магазини и уеб страници за директна доставка до потребителя.

Мнозинството от световните консуматори чакат да могат да закупят мечтаните артикули за похапване, когато пожелаят (80%), и да употребяват всеки канал, който пожелаят (74%). Тази наклонност е изключително мощна в Азия и Латинска Америка.

Целенасочено похапване

Потребителите стават все по-преднамерени при вземането на решения за покупка, защото от ден на ден се преценяват със своите полезности. Те поставят повече старания, с цел да научат повече за марките или фирмите, от които купуват, и стават по-взискателни към устойчивия темперамент на продуктите за ядене, които избират.

Намаляването на отпадъците е преди всичко, защото потребителите споделят, че най-важното екологично влияние върху избора им на храни е съществуването на опаковки, генериращи малко отпадъчен материал (78%).

Социалните медии като ентусиазъм за похапване

Социалните медии са възходящ източник на нова информация, защото потребителите все по-често намират трендове в храненето, ентусиазъм и поддържат връзка посредством своите канали.

Повече от половината потребителите в международен мащаб (55%) споделят, че обществените медии са ги въодушевили да опитат нови артикули за ядене през миналата година, като най-осезаемо е това при представителите на Gen Z (70%) и Millennials (71%).

„ Потребителите стават все по-взискателни в избора си на артикули за похапване, защото наклонността за умишлено ползване се ускорява, и продължаваме да откриваме, че болшинството от тях все по-често включва дребни удоволствия като част от уравновесеното хранене “, продължава Ван де Пут. „ Потребителите също по този начин чакат да могат да си набират артикули за ядене, когато и където пожелаят. Резултатите от този отчет ни оказват помощ при създаването на нашата тактика, тъй че в Монделийз Интернешънъл да продължим да предвиждаме и да отговаряме на изменящите се усети и желания на потребителя като международен водач в региона на продуктите за похапване. “

Относно методологията

Това изследване е извършено онлайн от организация The Harris Poll по поръчка на Монделийз Интернешънъл в интервала 5-27 октомври 2021 година измежду 3 055 възрастни в международен мащаб на възраст над 18 години. Изследването обгръща 12 пазара: Съединените щати (n=254), Канада (n=255), Мексико (n=256), Бразилия (n=255), Франция (n=255), Германия (n=255), Обединеното кралство (n=251), Русия (n=255), Китай (n=257), Индия (n=253), Индонезия (n=254) и Австралия (n=255). Други оценени основни групи включват: Gen Z 18-24 година (n=397), Millennials –възраст 25-40 година (n=1 174), Gen Xers – възраст 41-56 година (n=823), Boomers – възраст 57-75 година (n=604) и Тихото потомство на възраст над 76 години. (n=57). Данните от 2020 година и 2019 година се базират на сходни изследвания, извършени в интервала 6-20 октомври 2020 година измежду 6 292 възрастни в международен мащаб и в интервала 16-24 септември 2019 година измежду 6 068 възрастни в международен мащаб. Данните са приравнени, когато е належащо, с цел да са в сходство с действителния им дял по отношение на популацията. Приложено е световно приравняване, с цел да се реализира идентична тежест на всяка страна при крайния резултат. Проучването не се основава на вероятностна извадка и заради това не може да бъде изчислена оценка на теоретичната неточност на извадката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР