Погват самонастаняващите се в чужди имоти във Франция. Долната камара

...
Погват самонастаняващите се в чужди имоти във Франция. Долната камара
Коментари Харесай

Погват самонастаняващите се в чужди имоти във Франция

Погват самонастаняващите се в непознати парцели във Франция. Долната камара на френския парламент гласоподава в петък за по-строги санкции за самонастаняване в непознати парцели - ход, приветстван от асоциациите на притежателите на жилища и подложен на критика от левицата, предава Ройтерс, представена от.

С 40 гласа " за " и 13 " срещу " депутатите утвърдиха проектозакона, импортиран от депутатите от ръководещата коалиция на президента Еманюел Макрон. Законопроектът беше признат благодарение на депутати от крайнодясната партия Национален фронт.

Новият закон утроява наказванията за самонастанили се лица до три години затвор и санкции до 45 000 евро.

Престъплението нелегално обитаване на непознат парцел също обгръща ваканционни жилища и вили уголемява обсега за процедурите за ускорено изселване, които не изискват присъединяване на арбитър и за необитавани домове.

Сега законопроектът би трябвало да бъде утвърден от Сената, където консервативната съпротива има болшинство.

Депутатът Гийом Касбарян от ръководещата партия " Възраждане " на Макрон сподели, че самонастаняването е " заплаха за нашата народна власт, защото спектакълът на безнаказаността и възприятието за неправда изпразват от наличие нашия републикански публичен контракт ".

Законопроектът, който дава отговор на отдавнашни недоволства от организации на наемодатели, " ще сътвори повече бездомност ", сподели депутатът Даниел Симонет от крайнолявата партия " Непреклонена Франция ".

Говорителят на държавното управление Оливие Веран сподели пред Ройтерс, че законопроектът има за цел да постави завършек на обстановки, при които притежателите на скромни домове са били лишени от приходи от наем в продължение на години, защото не са били в положение да изгонят противозаконните жители от парцела си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР