Погубеното в неделя при катастрофа на пътя Варна - София

...
Погубеното в неделя при катастрофа на пътя Варна - София
Коментари Харесай

Жената от погубеното край Омуртаг семейство била зад волана на ситроена

Погубеното в неделя при злополука на пътя Варна - София край Омуртаг семейство е от Варна, прецизираха през днешния ден от ОДМВР в Търговище. То пътувало във съдбовния ден към родния си град с лек автомобил " Ситроен ", благосъстоятелност на тяхна близка от Смядово в област Шумен. Това изяснява за какво колата е с шуменска регистрация. Зад кормилото била дамата от фамилията, на 35 години. Тя, брачният партньор й - на 45 година, и двете им деца - момиченце на 3 година и момче на 10 година, са починали намясто.

От Пътната полиция в Търговище споделиха, че възрастните били с сложени защитни колани, а децата на задната седалка употребили детски столчета за пътешестване, както повелява законът.

С колан бил и 60-годишният водач на джип " Рено Карджар " от София, който се движел самичък към столицата. По неразбираеми към този момент аргументи на прав и изсъхнал сектор от пътя покрай разклона за село Камбурово той внезапно свал наляво и навлязал в лентата за насрещно придвижване, където ударът с движещия се правомерно ситроен бил неминуем. Той също умрял при челния удар сред двата автомобила.

Назначените експертизи занапред ще обясняват аргументите за нещастието. От мъртвите водачи е взета кръв за химическо проучване за вероятно съществуване на алкохол и опиати. Обикновено тези проби излизат за три дни.

Свидетел, който пътувал на стотина метра зад ситроена, споделил на служителите на реда, че колата пред него се движела с към 90 километра в час, а джипът свил ненадейно и я блъснал челно. При удара двете коли се вдигнали във въздуха и паднали на пътното платно с тропот. Експерти настояват, че при преден удар с над 70 километра в час органите на пасажерите в тях неизбежно се раздират, защото колите стопират, само че телата не престават придвижването си напред. Затова те поучават при опция водачите да заобикалят челните удари и да бягат настрана на пътя, даже и с риск да се преобърнат.

За да бъдат извадени телата на починалите, в неделя пожарникари е трябвало да режат смачканите леки коли.

На това място 90 километра в час е оптимално позволената скорост. Според полицията, тук не стават постоянно произшествия.

От Пътната полиция в Търговище оповестиха още, че починалите водачи не са имали съществени прегрешения на пътя. През 2010 година дамата е трябвало да заплати санкция за превишена скорост, софиянецът е наказван за това, че е заловен да приказва по мобилен телефон, до момента в който кара, през 2006 година. Бил глобяван и 20 лв. с фиш.

Възможно е по време на придвижване в неделя да му е прилошало или пък да е получил различен здравословен проблем. Тъй като е пътувал на запад, допустимо е да е бил омаян от октомврийското слънце, което към 16 часа - часът на злополуката, в този интервал на годината към този момент е към залез или нещо друго да е отклонило вниманието му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР