Погроми и пожари бушуват в Южна Африка днес - на

...
Погроми и пожари бушуват в Южна Африка днес - на
Коментари Харесай

Насилие и погроми заливат Южна Африка след хвърлянето на експрезидента Зума в затвора

Погроми и пожари бушуват в Южна Африка през днешния ден - на четвъртия ден от експлоадирането на принуждение в страната, провокирано от хвърлянето в пандиза на експрезидента Джейкъб Зума, само че издаващо в този момент най-много незаконни настройки и отчаяние от икономическата обстановка, съобщи Франс прес.

Най-малко шестима души са убити през уикенда, а 219 са задържани за насилствени дейности, означи полицията.

Блокирани пътища и молове, разграбени от тълпите - локалните малките екрани излъчват директно от рискови обстановки в източната провинция Квазулу-Натал, където Зума бе хвърлен в пандиза в четвъртък и първите митинги се изостриха още на другия ден, обхващайки и икономическата столица Йоханесбург.

Телевизиите демонстрират голям дирек черен пушек над комерсиалния център " Бруксайд " в източния град Питермарицбург и погромаджии, които се втурват към входа на горящата постройка, до момента в който други излизат с колички, цялостни със артикули.

Супермаркет в град Ишоуи на трийсетина км от Нкандла, където Зума има луксозна резиденция, реновирана с пари на данъкоплатците по време на ръководството му (2009-2018 г.), беше оплячкосан тази заран, преди да дойде полиция, която разпръсна тълпите с гумени патрони, както постъпи и през вчерашния ден в бедните квартали на Йоханесбург.

Камиони бяха опожарени край национална автомагистрала близо до Дърбан, огромно пристанище в Южна Африка, също и доста коли в двата размирни района Квазулу-Натал и Гаутенг. Тази нощ погромите в Йоханесбург продължиха, а полицията заяви на сутринта за препречени пътища. Президентът Сирил Рамапоса насочи нощес апел за възобновяване на спокойствието в страната. " Някои без подозрение се усещат наранени и обхванати от яд, само че нищо не оправдава тези толкоз разрушителни дейности ", които може да увредят още повече отслабналата стопанска система, предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР