Погрешно пуснат химн забави мача от група H на квалификациите

...
Погрешно пуснат химн забави мача от група H на квалификациите
Коментари Харесай

Французите сбъркаха Албания с Андора, след това се извиниха на Армения

Погрешно пуснат химн забави мача от група H на квалификациите за Евро 2020 сред Франция и Албания в Париж. Домакините ядосаха гостуващия отбор, пускайки химна на Андора. Играчите на Албания разбираемо се подразниха, а почитателите на отбора побързаха да подскажат на домакините, че е станала неточност.

Треньорът на Франция Дидие Дешан се опита да замаже обстановката в диалог със селекционера на Албания Едоардо Рея, а реферът Хесус Хил Мансано изчака 10 минути, до момента в който домакините намерят верния химн. Впоследствие обаче французите направиха още един гаф, защото дикторът на " Стад дьо Франс " сервира извиненията си на " националния тим на Армения " и " почитателите на Армения ", преди да се усети и да се поправи.

Франция завоюва с 4:1 след два гола на Кингсли Коман и по един на Оливие Жиру и Жонатан Иконе. Сокол Цикалеши означи почетното попадение за гостите от дузпа. След мача един от главните играчи на домакините - Антоан Гризман, разяснява, че сходни неточности като тази с химна са неприемливи.

" Бяхме доста сюрпризирани. Това е огромна неточност, която не би трябвало да бъде повтаряна. Изчакахме, а по-късно въпреки всичко бе пуснат техният химн, само че това би наранило и нас ", сподели Гризман. Нападателят на " Барселона " пропусна дузпа през първото полувреме, а запитан за това, на смешка упрекна брачната половинка си: " Не знам какво се случи. Може би повода да не вкарам е, че жена ми не гледаше мача! Не може да вкараш всякога, само че би трябвало да работя по това. "

Франция има 12 точки, с колкото са още Исландия и Турция. Исландия би с 3:0 Молдова, а Турция стигна до сложен триумф с 1:0 против Андора в Истанбул. Домакините имаха общо 19 удара против единствено 2 на Андора, само че стигнаха до гол чак в 89-ата минута посредством Озан Туфан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР