Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш

...
Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш
Коментари Харесай

Михаил Миков: Предложението на ПП-ДБ за ротационно председателство е предложение за нелепа сделка

Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш сметка за законите на физиката. Това сподели в изявление за БНР някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков, който беше и водач на Българска социалистическа партия.

" Настъпването на мотиката ще продължи ", не е оптимист той след днешния първи парламентарен ден на новото Народно заседание.

По думите му настъпването на мотиката се е състояло " с неизбирането на ръководител, откакто всички се кълнат, че желаят Народното събрание да действа ".

" Абсурдно е да се упреква президента във всички земни грехове, а в това време Народното събрание да не може да се конституира и да стартира същинска работа. Постът ръководител на Народното събрание е доста мъчно място при тази фрагментация и личностно опълчване ", уточни Миков.

" Като че ли егото и тънките сметки, които избиват, са преди всичко пред същинските ползи българската парламентарна система да действа обикновено ", добави Михаил Миков.

Предложението на ПП-ДБ за ротационно председателство както на Народното събрание, по този начин и на водещи комисии Миков дефинира като " предложение за нелепа договорка ", тъй като не е ясно какъв ще бъде мандатът на Народното събрание и през какъв брой време ще се ротират.

„ Ще продължи това безвремие, това ниско ниво на политическа полемика. За да има работещ парламент и да се тръгне към търсене на политическо болшинство, което да излъчи държавно управление, би трябвало да се учреди Народното събрание. Изборът на ръководител в първия ден неслучайно е заложен в Конституцията като въпрос, образуващ патоса на парламентарната народна власт ”, съобщи Миков.

Обединението сред първите две политически сили съгласно Миков е разумно, тъй като членуват в едно политическо семейство и става дума за " дясно политическо посланичество, еднородово, едновидово ".

" Българска социалистическа партия демонстрира политическа всеядност, която опровергава всичките обети за независима лява политика. Шансовете за нови избори нарастват, сподели още Михаил Миков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР