Погрешка пуснаха имената и местоработата им в интернетМИ5 повиши нивото

...
Погрешка пуснаха имената и местоработата им в интернетМИ5 повиши нивото
Коментари Харесай

Северноирландската полиция освети всичките си служители

Погрешка пуснаха имената и местоработата им в интернет
МИ5 увеличи равнището на опасност

Полицията в Северна Ирландия несъзнателно освети всичките си чиновници - имената и местоработата им бяха пуснати простъпка в интернет, съобщи Ройтерс.

Фамилните имена, буквите, местоработата и отдела на всеки чиновник били включени неправилно в отговор на искане за независимост на информацията. Така персоналните данни се оказали обществено налични в продължение на към два часа и половина, преди да бъдат отстранени от мрежата.

Инцидентът във вторник изправи на нокти полицейските чиновници, които постоянно стават цел на екстремистки групи.
“Към момента няма нищо, което да подсказва опасения за сигурността на служителите на реда ”, успокои на конференция помощник-главният полицейски контрольор Крис Тод.

“Гарантираме, че ще създадем всичко допустимо да смекчим откритите опасности за сигурността им ”, добави Тод.

Данните на чиновниците са изключително чувствителни в Северна Ирландия, защото доста от тях “полагат огромни старания и вършат всичко допустимо, с цел да защитят самоличността и ролята си на служители на реда ”, гласи изказване на представителния орган на чиновниците на реда.

Британското контраразузнаване МИ5 наскоро увеличи равнището на опасност от “вътрешен тероризъм ” в Северна Ирландия на “тежко ” (което значи, че офанзива е доста вероятна), откакто офицер бе тежко ранен през февруари след нахлуване от новата ИРА - една от дребните екстремистки групировки, които са срещу мира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР