Погребението ще се състои на 19 септември, понеделник, в Уестминстърското

...
Погребението ще се състои на 19 септември, понеделник, в Уестминстърското
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на 19 септември

Погребението ще се състои на 19 септември, понеделник, в Уестминстърското абатство, оповестиха от Бъкингамския замък. Абатството е историческата черква, където са короновани кралете и кралиците на Англия. Тук бе коронацията на Елизабет през 1953 година, както и венчавката ѝ за принц Филип през 1947 година В абатството не е имало траурна работа за монарх от 18-ти век насам.

В четирите дни преди погребението жителите ще могат да се поклонят в памет на кралицата в Уестминстър хол, където ще бъде ситуиран ковчегът.

Държавни глави и публични лица от целия свят ще дойдат, с цел да се причислят към членовете на кралското семейство и да почетат живота и службата на кралицата. Висши английски политици и някогашни министър председатели също ще бъдат там.

Денят ще стартира, когато ковчегът на кралицата бъде пренесен от Уестминстър хол до Уестминстърското абатство на лафет на Кралския флот. Лафетът е употребен за последно през 1979 година за погребението на чичото на принц Филип, лорд Маунтбатън, теглен от 142 моряци от Кралския флот. Висши членове на кралското семейство, в това число новият крал, евентуално ще се включат в процесията.

Службата ще бъде ръководена от основния духовник на Уестминстърското абатство Дейвид Хойл, а архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби ще изнесе проповед. Премиерът Лиз Тръс може да бъде призована да прочете текст от Библията.

След траурната гала и 2 минути на безмълвие в цялата страна ковчегът на кралицата ще бъде пренесен с катафалка в пешеходна върволица от абатството до арката Уелингтън в лондонския Hyde Park Corner, преди да се насочи към параклиса " Сейнт Джордж " в двореца Уиндзор за работа.

Параклисът е църквата, която кралското семейство постоянно избира за сватби, кръщенета и погребения. Това е мястото, където херцогът и херцогинята на Съсекс, принц Хари и Меган, се ожениха и където се организира погребението на починалия брачен партньор на кралицата принц Филип.

Ковчегът на кралицата ще бъде спуснат в Кралския трезор, преди да бъде заровен в мемориалния параклис на крал Джордж VI, който се намира в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка " Уиндзор ". Тук почиват крале от Хенри VIII насам, както и техни деца и най-близки.
Вижте още:

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР