Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в

...
Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в
Коментари Харесай

Хари се връща за погребението на принц Филип, но не и Меган

Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в 15:00 часа локално време в катедралата "Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор, заяви Бъкингамският замък. Според представител на двореца, представен от международните организации, частната гала ще бъде излъчена по малкия екран.

На погребението, което ще се състои в стеснен фамилен кръг, ще участва принц Хари, който живее в Калифорния, само че не ѝ брачната половинка му Мегън Маркъл. Тя е към този момент в напреднала бременност и по съвет на лекаря ѝ не трябва да подхваща толкоз дълъг полет до Обединеното кралство за погребението, по тази причина ще остане в Съединени американски щати, посочи представител на Бъкингамския замък.

Само 30 души, измежду които четирите му деца (Чарлз, Анна, Андрю и Едуард), внуците му и други близки ще участват на погребението поради разпоредбите, наложени от пандемията от новия ковид. Точният лист с присъстващите на церемонията се чака да бъде публикуван на 15 април. Програмата на погребението, макар измененията, свързани с пандемичната конюнктура, значително отразява персоналните пожелания на херцога, добави представителят на двореца.

В началото на церемонията ще бъде непокътната една минута безмълвие в цялата страна. Националният печал във Англия ще продължи до 17 април, а кралското семейство ще бъде в печал две седмици.

Погребението на принц Филип ще бъде единствено четири дни преди рождения ден на кралица Елизабет Втора, която на 21 април навършва 95 години, отбелязва Агенция Франс Прес.

"Баща ми, допускам, че през последните 70 години е дал най-забележителната, всеотдайна работа на кралицата, на фамилията ми, на страната, а също и на цялата Общност ", сподели Чарлз. "И както можете да си визиите, татко ни липсва извънредно доста на мен и на фамилията ми. Той беше доста обичана и ценена фигура и с изключение на всичко друго, мога да си показва, че ще бъде толкоз надълбоко разчувстван от броя на хората тук и на всички места по света, които също споделят нашите загуба и тъга ", съобщи престолонаследникът след гибелта на татко си.

"И скъпият ми баща беше доста специфичен човек, който мисля, че на първо място би бил учуден от реакцията и трогателните думи, които се споделят за него. От тази позиция ние, моето семейство, сме надълбоко признателни за всичко това ", приключва принц Чарлз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР