Погребение на Кристиан Таков Стотици хора - роднини, близки, приятели

...
Погребение на Кристиан Таков Стотици хора - роднини, близки, приятели
Коментари Харесай

Близки и приятели си взеха последно сбогом с доц. Кристиан Таков

Погребение на Кристиан Таков Стотици хора - родственици, близки, другари и познати изпратиха доцент Кристиан Таков. Те си взеха последно довиждане в столичния храм „ Св. Седмочисленици ”. Преподавателят по гражданско, фамилно и комерсиално право в Софийския университет умря на 51 години. През последните години той не спря да поддържа настояването за пълноценна правосъдна промяна.
 
Татяна Дончева и Екатерина Михайлова бяха измежду пристигналите да си вземат последно довиждане с Кристиан Таков.
 
" В днешните времена, когато никой не има вяра в нищо, никой не има вяра в никакви хрумвания и на никого и всеки търси в другия далаверата, да си спомняме за този човек, който умирайки от рак и не показвайки външно никаква болежка, успяваше да живее пълноценно, отдаден на концепциите, в които вярваше ", сподели Дончева.
 
" Той сподели, че можеш да си правист с гражданска позиция и да си заслужен човек. Това е голям принос ", сподели от своя страна Екатерина Михайлова.
 
Юристът беше консултант на президента Росен Плевнелиев.
 
" Той беше човек, който вярваше в положителното и се опитваше да научи на нещо младежите, а то беше, че за положителното би трябвало да се борим всеки ден. Доброто би трябвало да се отстоява от всеки един от нас и за положителното си заслужава да се борим. Борете се! И на мен ми се ще доста млади българи да се възпламенят от неговия образец ", сподели за него Плевнелиев.
 
Кристиан Таков беше и един от учредителите на партия " Да, България ". Христо Иванов също си взе последно довиждане:
 
" Аз изгубих другар и всички загубихме един човек, който даваше образец за това по какъв начин се отстоява справедливостта в България. Човек, който се бореше за душите на хората. Той воюваше против слабостите и дейностите, само че в никакъв случай не воюваше против хората и в неговата решителност да се опълчи и да не мълчи имаше в същото време примирение и самоирония. Това са уроци, които ние занапред би трябвало да учим. В този смисъл ние сме тук едвам го изпратим, толкоз и да си отговорим на въпроса по какъв начин продължаваме и по какъв начин всеки един от нас да бъде повече Кристиан ".
 
А приживе Кристиан Таков оставяше следи с думите си...
 
" Някой сигурно ще изиска да знае аз ляв, десен, по средата, либерал или какъв съм? Ще дава отговор - за комплицираните въпроси няма елементарни отговори. По отношение на фамилните полезности аз съм консерва. По отношение на персоналните свободи аз съм либертарианец. По отношение на културата аз съм левичар. А във връзка с морала съм екстремист ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР