Погребаха първата жена от армията на Русия, загинала в Украйна.

...
Погребаха първата жена от армията на Русия, загинала в Украйна.
Коментари Харесай

В Украйна загина първа военнослужеща от армията на Русия ВИДЕО

Погребаха първата жена от армията на Русия, починала в Украйна. Ефрейтор Анастасия Савитская бе изпратена от военни и близки във Волгоград. 35-годишната жена е майка на две деца. Тя бе оповестена за " същински воин " от своите сътрудници по пагон.

“Починалата беше първата военнослужеща, която почина по време на “специалната военна операция” ”, споделя Александър Струков, който е водач на локална ветеранска организация.

Савитская е една от последните съветски офицери, починали в Украйна. Мащабите на загубите, от които страда армията на Путин, към момента са незнайни. Експерти пресмятат, че са починали над 30 000 бойци.



Сред починалите офицери е и рускинята. Савитская мечтаела да служи в армията още от дете, написа англоезичното издание “Дейли Мейл”. Подписала контракт за професионална работа още на 18-годишна възраст. Нейн другар твърди, че присъединяване й в борбите в Украйна било по нейна воля.

Нейният брачен партньор, който е някогашен боец, е сломен от нещастието, сполетяла фамилията му. “Как ще продължа живота си? Защо те пуснах да отидееш?”, пита покрусеният мъж, който резервира анонимност.

“Дейли мейл” отбелязва, че за разлика от практиката в армиите на Запада, случаите с дами изпратени на фронта в Русия са необичайност.

В надгробното слово се споделя, че Савитская е направила двоен повдиг, като съумява да се оправи със фамилните си задания и да преодолее страха, с цел да се включи в “специалната военна операция”.

Савинская е изпратена в последния си път с военни почести, а на церемонията участват и нейни бойни приятели и командири.

Докато едни изпращат починалите, на флонта борбите не престават. След завладяването на Лисичанск съветската войска не съумя да реализира " забележителен териториален прогрес ", макар че продължава да нанася артилерийски удари в региона на Донбас, отбелязва ведомството.

Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон (ISW), предизвести, че " оперативната пауза ", оповестена публично от Кремъл, не значи преустановяване на офанзивите и че графикът на съветските военни не е явен.

След оповестеното завладяване на Луганска област Русия в този момент концентрира настъплението си върху Донецкия район.

Киев заяви, че тази заран съветската войска е нанесла повече от 10 ракетни удара по украинския град Николаев. Поразена е гражданска инфраструктура.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР