Пограничните територии на Русия се превърнаха в театър на военните

...
Пограничните територии на Русия се превърнаха в театър на военните
Коментари Харесай

По-страшно от диверсантите: Ветеран от Вагнер събра хиляди бойци

Пограничните територии на Русия се трансфораха в спектакъл на военните дейности. Врагът има самодейността: нападна където желае, стреля по каквото желае. По публични данни ние (материалът е съветски, ред.) го „ изтискваме “, макар че във военния речник няма подобен термин, а има единствено глагола „ заличавам “. Кой ще унищожи врага на белгородската земя, прочетете в материала на " Цариград ".

Сутринта в региона на Белгород стартира шумно и кърваво: дребни деца са изумени от снаряди, къщи и подстанции са разрушени, десетки частни коли са изгорени, асфалтът е разрушен от снаряди.

Нова Таволжанка беше в обсада - представители на разнообразни държавни организации не могат да стигнат до там заради непрекъснат обстрел. Според губернатора Вячеслав Гладков в селото са останали към стотина локални поданици.

Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин се обърна към управлението на Министерството на защитата, като предложи помощта на " музиканти " в защитата на Белгородска област. Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров направи сходно изказване:

" Броят на чеченските бойци в батальони и полкове на силови и военни структури надвишава 70 хиляди души. Това са три армии! Всички елементи минаха образование в Университета за специфични сили. Оборудван с най-новите технологии, подготвен, оборудван с безпроблемно оръжие. Затова сме подготвени и чакаме поръчката! "

Пенсионирано ли е Аленото куче?

" Цариград " разиска обстановката в пограничните региони с военния специалист, полковник от запаса Михаил Тимошенко.

Защо обстановката в Белгородска област доближи сериозна точка и по какъв начин може да се поправя?

- Всичко стартира в Брянск. Диверсионно-разузнавателна група влезе там, завладя две села, убивайки хора около тях и си потегли. Как реагирахме? Те ни ревизираха: имаме ли сили да покрием границата? След това отидоха в региона на Белгород. И тогава тази навалица се струпа, до една пехотна рота с поддръжката на артилерия.

- Все отново това, което виждаме в региона на Белгород, надали е оповестеното контранастъпление?

– Това е реплика на опит за нахлуване на територията на Русия: „ Искаме да се преместим не на юг – Мелитопол, Бердянск и Крим, а към вашия Белгород. А от там до Москва има 500 километра: столицата е в заплаха. " Това е подобен рекламен трик.

- Към какво са ориентирани тези дейности на Въоръжените сили?

- Да разпръснем запасите си. А също и да схванат дали имаме оперативни запаси, да вземем за пример в Купянска посока. Защото там безшумно напредваме и това не се харесва доста на съперника. Тъй като по-нататъшният достъп до линията Славянск - Бахмут - Дружковка - Константиновка следва. И до Харков.

Какво би трябвало да се направи, с цел да се поправя обстановката?

- Не знам какви запаси имат Герасимов и Министерството на защитата. И няма да предсказвам. Ще се съсредоточа единствено върху няколко аспекта.

Можете да изпратите там, да вземем за пример, звено с бойни хеликоптери. Повече не е належащо. Чували ли сте по време на СВО нашата авиация да е работила в полкови нальоти?

Вертолетите работят

Военният сътрудник Генадий Альохин на собствен ред сподели следното за телеграм канала Sladkov_plus:

" Нашите изтеглят техника, артилерия. Бях на мястото, където безусловно от горната страна, съвсем докосвайки върховете на ябълковите дървета, се насочат ударни хеликоптери. Авиацията е дейна ".

" Украинците се пробват да всят суматоха измежду цивилното население и да реалокират така наречен сива зона от територията на Харковска област към нас - това е от един контролно-пропусквателен пункт до различен, където от време на време избухват борби ", написа още той.

В същото време той означи, че макар актуалната обстановка, въпросът за въоръжаването на локалната териториална защита не е решен и до през днешния ден:

" Няколко хиляди здрави мъже не могат да намерят бойно приложение за себе си. Те интензивно оказват помощ на нашите бойци и граничари. Но без оръжия. "

Дайте оръжия на народа

Експертът Михаил Тимошенко също означи, че въпросът за въоръжаването на териториалната защита на Белгородска област не е решен и до през днешния ден:

" Нашата Дума е заета с въпроси за възбрана на събирането на някои гъби от Червената книга, само че няма закон за въоръжението на териториалната защита. Въпреки че по-рано имаше заобиколно решение - по този начин нареченият краткотраен щаб. Влезте в него и дайте на народа оръжия. "

Този въпрос повдигна в диалог с " Цариград " ръководителят на управителния съвет на Съюза на доброволците от Донбас, депутатът от Държавната дума Александър Бородай.

- Какво мислят в Думата за въоръжението на териториалната защита?

- Говоря за това от много време. Още повече, че преди към месец се срещнах с началника на Белгородската териториална защита Андрей Богатов - това е известна персона, воювал е във Вагнер, изгубил е ръката си, Герой на Русия. Той има към три хиляди души, от които повече от хиляда са добре подготвени и подготвени за борба ", споделя Бородай.

" А това, че не им се дава оръжие е срам. Това е подобен руски атавизъм, когато управляващите се опасяваха от личните си въоръжени хора ", споделя той.

- В същото време се раздаваше оръжие на наказани от Вагнер.

- Вие сами се замислете каква правна и смислова алтернатива поражда, когато притеглим контингент от местата за отнемане от независимост, раздадем им оръжие и, би трябвало да кажа, те се бият обикновено. Но ние се опасяваме да поверим оръжия на личните си жители, които съблюдават закона.

Пък и не приказваме да им раздават оръжие у дома, дано ги дадат най-малко на " оръжейните ". За да можете да се съберете при алармен сигнал, да грабнете оръжията и да се присъединете към борбата.

Те също по този начин не просто ги одобряват в териториалната защита, те минават през избрана селекция. Те избират душевен постоянни хора, които желаят да защитят домовете си.

Дайте им тази опция. Спрете да се притеснявате. Всички тези прекарвания са чисто бюрократичен идиотизъм. Какъвто, за жалост, имаме задоволително.

- Защо, съгласно вас, врагът стартира тази местна офанзива в региона на Белгород?

- Очевидно той се пробва да разтегли нашите войски, тъй че нападна там, където не го е правил преди. Естествено, той няма да навлиза надълбоко в територията на Белгород и други гранични райони.

Командването на въоръжените сили на Украйна разчита, че нашите сили ще бъдат разтегнати и ударени в друго или в няколко посоки. И обстановката в посока Угледар е една от тях. Удрят, както се споделя, в задницата ни.

Може би ще ударят някъде на запад, в региона на известния Мангуш в Запорожие. И някъде другаде. Ясно е, че дейностите, които се подхващат в този момент, надали са последният удар.

Какво следва от това?

Ситуацията в Белгородска област е тежка и изисква неотложно решение. И никога посредством прекачване на запаси от други виновни посоки. Властта би трябвало да се довери на своя народ, който желае и може да отбрани земята си, домовете си.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР