Поговорката “вие сте това, което ядете е семпла, но вярна!

...
Поговорката “вие сте това, което ядете е семпла, но вярна!
Коментари Харесай

Победете рака, като консумирате тези 15 продукта

Поговорката “вие сте това, което ядете ” е семпла, само че вярна! Всъщност тези 15 продукта е научно потвърдено, че побеждават рака и отстраняват свободните радикали от тялото.

Проучванията през последните няколко години удостоверяват, че това, което ядете, оказва голямо въздействие върху цялостното ви здраве. Когато става въпрос за диета с високо наличие на противоракови съставни елементи, специалистите са безапелационни, че тя би трябвало да се състои главно от растения. По този метод, противораковата диета включва доста органични плодове и зеленчуци.

За да извършите лист с артикули против рака, би трябвало да подберете органични плодове, зеленчуци, билки и протеини. Някои храни понижават възпалението, за което се знае, че способства растежа на рака. Други артикули подтикват гибелта на раковите кафези, до момента в който други оказват помощ на организма да отстрани токсичните боклуци и да улови свободните радикали. Комбинацията от тези артикули нападна всяка болест!

Продукти, които способстват за гибелта на раковите кафези, и които би трябвало да бъдат безусловно включени във вашия всекидневен хранителен режим:

1) Моркови

Морковите съдържат бета-каротин, който подкрепя положителното зрение, покачва имунната система и поддържа кожата и лигавиците. Морковите също имат високо наличие на антиоксиданти, за които е потвърдено, че пазят клетъчните мембрани от увреждане заради токсините. В допълнение, наличието на антиоксиданти в морковите също може да попречи на растежа на раковите кафези.

2) Домати

Ликопенът в доматите е мощен антиоксидант, чиято постоянна консумация се свързва с по-нисък риск от рак на простатата.

3) Фасул

Фасулът е отличен източник на фибри и фитохимикали. Доказано е, че последните инхибират растежа на раковите кафези и забавят прогресията на туморите. Фасулът е цялостен с фолат и витамин В, като и двата са свързани с по-малък риск от развиването на рак на панкреаса. Обърнете внимание, че тези съединения се намират единствено в органичните бобови зърна.

4) Грозде

Гроздето е богато на ресвератрол, съединяване, което понижава възпалението, предотвратява окисляването на неприятния холестерол, инхибира растежа на раковите кафези и предотвратява разнообразни типове рак. Боровинки, черница и нар също са положителни източници на това противораково средство, тъй че не забравяйте да добавите повече от тях към ежедневната си диета.

5) Чесън

Съдържанието на сяра в чесъна предотвратява развиването на ракови кафези, умъртвява раковите кафези и подтиква възобновяване на ДНК. Други източници на това противораково съединяване са праз и лук. Проучванията демонстрират, че постоянната консумация на тези артикули може да помогне за унищожаването на раковите кафези на простатната жлеза, дебелото черво, гърдата, белите дробове.

6) Джинджифил

Според проучване, извършено в комплекса на Мичиганския онкологичен център, противовъзпалителните свойства на джинджифила водят до клетъчна гибел на раковите кафези по-бързо от химиотерапията. Джинджифилът може да се употребява и за облекчение на мигрена, инфектиране на мускулите и гадене.

7) Куркума

Куркуминът, дейната съставна част в куркумата, е един от най-мощните антиоксиданти, известни на човечеството. Научно е потвърдено, че оказва помощ при лекуването на разнообразни типове рак.

8) Спанак

Лутеинът и зеаксантинът в спанака оказват помощ да се отстранят свободните радикали и нестабилните молекули. Проучване, което включва към 490 000 души, демонстрира, че тези, които ядат повече спанак, са доста по-малко изложени на риск от рак на хранопровода.

9) Кръстоцветни зеленчуци

Сулфорафанът и индол-3-карбинонът в кръстоцветните зеленчуци (зеле, броколи и карфиол) са известни като мощни противоракови средства. Те работят посредством детоксикация на тялото и за попречване на раковите тумори. Едно изследване, извършено от Американския онкологичен институт и Световният фонд за проучване на рака, открива, че броколите и другите кръстоцветни зеленчуци оказват помощ за попречване на рак на устата, стомаха и хранопровода.

10) Морски водорасли

Най-хранителните и здравословни морски водорасли включват келп, нори, комбу и араме. Келпът подтиква отстраняването на тежките метали и радиоактивните субстанции от организма; нори имат мощен хранителен профил; комбу е богат на каротини, силициев диоксид, цинк, магнезий и витамини, като В, С и D. Араме е отличен източник на йод и оказва помощ за премахване на миома на матката.

11) Ягоди

Ягодите са отличен източник на антиоксиданти, които обезпечават противоракови свойства и муден напредък на туморите. Всъщност всички червени плодове имат мощен антиоксидантен капацитет, в това число къпините, боровинките и малините.

12) Нар

Нарът обезпечава антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, по тази причина не е изненадващо, че постоянната консумация на този плод оказва помощ да се спре растежа на раковите кафези.

13) Витамин D

Научно е потвърдено, че витамин D понижава риска от рак на гърдата и дебелото черво, като в същото време усилва степента на лекуване на рака на белия дроб.

Вижте още: Подобрете храносмилането си за 7 дни! 100% резултат!

14) Зелен чай

Зеленият чай е богат на субстанции, които оказват помощ за детоксикацията на черния дроб и потискат растежа на раковите кафези.

15) Черен кимион или масло от черен кимион

Доказано е, че черният кимон дава ефикасен имунен подтик, тъй че не е изненадващо, че оказва помощ да се предотвратят разнообразни положения. Според доктор Хвид Арафар, черните семена кимион оказват помощ да се унищожат до 80% от раковите кафези при пациенти с рак на панкреаса.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР