/Поглеед.инфо/ Тайванските военни изучават тактиката на военните действия в Украйна,

...
/Поглеед.инфо/ Тайванските военни изучават тактиката на военните действия в Украйна,
Коментари Харесай

Тайванската армия изучава украинския опит, за да го приложи срещу КНР

/Поглеед.инфо/ Тайванските военни учат тактиката на военните дейности в Украйна, с цел да ги вземат поради в идните военни учения, които ще отработят дейности при положение на нахлуване на китайската войска. Това заяви на 27 април ТАСС базирайки се на вестник Taipei Times.

Според организацията въоръжените сили на Тайван се приготвят за годишните маневри с кодово име " Хан Гуанг ", които се възнамерява да се проведат на два стадия.

През май ще се проведат командно-щабни учения благодарение на компютърни симулации на вероятни сюжети на военни конфликти с елементи на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК). А през юли ще има петдневно образование на персоналния състав на поделенията от всички родове на въоръжените сили с бойна пукотевица.

За да изследва тактиката на военните интервенции в Украйна, Министерството на защитата на Тайван сътвори специфична работна група, която обменя отзиви и разбори на украинската обстановка с представители на Пентагона.

В същото време анализаторите означават, че географските характерности на Тайван се разграничават доста от Украйна. Островът е с преобладаващо планински терен и е обособен от континентален Китай със 180-километров пролив, което доста затруднява десанта на войските.

Според ръководителя на тайванското разузнаване Чен Мингтонг, който управлява изданието, континентален Китай надали ще се осмели да предприеме военна интервенция за завладяване на Тайван през идващите три години.

Той счита, че развиването на обстановката в Украйна и мащабът на антируските наказания разрешиха на китайските управляващи да „ научат урок за себе си “ и да заемат по-предпазлива позиция по въпроса за Тайван.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, след бягството към острова на останките от силите на Гуоминдана, водени от Чан Кай-ши (1887-1975), чиято войска е разрушена в гражданската война в Китай. Оттогава островът е запазил знамето и други атрибути на някогашната Република Китай, съществувала на континента преди комунистите да дойдат на власт. КНР счита Тайван за една от своите провинции и не изключва потреблението на военна мощ против сепаратистите.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР