/Поглеед.инфо/ Русия и Китай заедно изграждат нов високотехнологичен святЗападните политици

...
/Поглеед.инфо/ Русия и Китай заедно изграждат нов високотехнологичен святЗападните политици
Коментари Харесай

Съединените щати вече загубиха „битката за бъдещето“, която отприщиха

/Поглеед.инфо/ Русия и Китай дружно построяват нов високотехнологичен свят

Западните политици и икономисти са шокирани. Антируските наказания не работят. Вместо да забави съветската стопанска система, резултатът се оказа противоположен: Москва единствено ускори връзките си с източните си сътрудници. Сега, дружно с Пекин, те ще изградят нов световен международен ред. Без да поглеждат обратно към дискредитираните Съединени американски щати.

Професор Гур: даже Конгресът на Съединени американски щати е на страната на китайците

Преди няколко години американците оповестиха война на Китай. Не същинска, несъмнено, а икономическа. Янките желаят да преобладават в съвсем всяка основна технология като 5G мрежи, изкуствения разсъдък, машинното образование, облачните и квантови калкулации, киберсигурността, микроелектрониката и разширената действителност.

Това са промишленостите, които подсигуряват военно, политическо и икономическо предимство през 21-ви век. Технологичните компании, които имат сериозни технологии, генерират трилиони долари облаги и основават милиони положителни, високоплатени работни места. Това е светът на бъдещето, който Китай към този момент построява...

Америка разгласи тази война и я губи, написа американският икономист Даниел Гур от Lexington Institute в колонка за консервативното издание 1945.com.

Конгресът на Съединени американски щати постанова антитръстови закони, които вредят на софтуерния бранш, което евентуално дава на Китай непрекъснато софтуерно преимущество, написа професор Гур.

В същото време Китай не прави такива съдбовни неточности, прилагайки тактиката на по този начин наречените „ национални първенци “. Това са най-големите компании, които получават фантастични преференции за развиване, освен в цивилен, само че и във военни технологии.

Настоящият 14-ти петгодишен проект на Пекин ангажира държавното управление и китайските компании да усилят вложенията в авангардни технологии, от геномни калкулации до зелена сила.

Американците не се двоумят да демонизират Китай: твърди се, че притежаването на нови технологии ще им разреши да шпионират жителите.

Всъщност американците се опасяват за личния си джоб, написа професор Гур. Високотехнологичният бранш способства с съвсем 2 трилиона $ за американската стопанска система годишно и обезпечава работа на към 12 милиона души. Като изгубят софтуерната конкуренция с Китай, американците ще изгубят тези трилиони.

DragonBear изплаши американските „ ястреби “ до настръхване

DragonBear, или „ Дракон – мечка “ – по този начин се споделя новият геополитически съюз, който Китай образува в съпротива на Съединени американски щати, написа Велина Чакърова, шеф на Австрийския институт за европейска политика и политика на сигурност.

Силата на връзките се акцентира от обстоятелството, че Владимир Путин и Си Дзинпин към този момент са се срещали 38 пъти. Отношенията сред двете страни доближиха връхната си точка по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри на 4 февруари 2022 година в Пекин, когато двамата водачи подписаха „ Съвместно изказване за нахлуване на интернационалните връзки в нова епоха и световно стабилно развиване “.

Русия е най-големият снабдител на оръжие за Китай от десетилетия. Ключовите съставни елементи на руско-китайското съдействие са доставката на системи за противовъздушна защита С-400 и изтребители Су-35 за възстановяване на способността на Пекин да нападна американски военни кораби.

Китай и Русия взаимно създават широкофюзелажния аероплан COMAC C929 с огромен обхват, взаимно създават орбитални спътници и взаимно построяват лунна станция.

Руски учени работят за китайски софтуерни и телекомуникационни компании като Huawei.

Китай и Русия към този момент са уредили дългогодишните си териториални разногласия и спокойно демилитаризират общата си граница.

В енергийния бранш ползите на Русия и Китай се допълват взаимно. Русия е най-големият " смесен снабдител " на сила в света (нефт плюс газ), до момента в който Китай е най-големият покупател.

Подобно съдействие усъвършенства позициите на Русия на азиатските пазари и й разрешава да диверсифицира личния си енергиен портфейл, отбелязва Велина Чакърова.

През последните две години Русия и Китай взаимно разработваха система за ранно предизвестие за противоракетна защита. И това е детайл от общото владичество в Азиатско-тихоокеанския район, с цел да се опълчват на хегемонията на Съединени американски щати. И в случай че е належащо, да се опълчват на блокирането на морските пътища от американците.

The Financial Times: Русия и Китай ще научат американците да почитат другите

Януарските събития в Казахстан доста сближиха позициите на Русия и Китай. Москва неотложно поведе взаимната интервенция на силите на ОДКБ за стабилизиране на обстановката в Казахстан, позволявайки на президента Касим-Жомарт Токаев освен да се задържи, само че и да укрепи властта.

Казахстан е богат на запаси и играе основна роля в плана „ Нов път на коприната “, разработван от Си Дзинпин. Освен това Казахстан е по едно и също време член както на ОДКБ, по този начин и на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), в които Русия и Китай играят основна роля, надлежно.

Китай също по този начин оцени готовността на Русия да поддържа други политически водачи, в това число Александър Лукашенко и Башар ал Асад, без да обръща внимание на американските крясъци.

Духът на антиамериканизма е това, което сближава Москва и Пекин повече от силата, галактическата стратегия или продажбите на оръжие.

И Путин, и Си Дзинпин виждат фундаменталните дефекти в настоящия международен ред като еднополярността и универсализма, написа Гидиън Рахман, политически коментатор за The Financial Times.

„ Настоящата композиция от институции, хрумвания и структури на властта... дава на Америка прекалено много власт. А китайските и съветските водачи „ споделят решимостта да основат нов международен ред, който да служи по-добре на ползите на Русия и Китай “, написа Рахман във The Financial Times.

Това дава категоричен отговор на въпроса, който изтезава Вашингтон: поддържа ли Пекин Русия в украинската спецоперация, или просто се е отдръпнал?

За Русия и Китай установяването на нов международен ред е борба на хрумвания. Не на пагубния универсализъм, натрапен от Запада, има огромно многообразие от цивилизации, нации, политически системи. И Съединените щати би трябвало да бъдат накарани да почитат това многообразие.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР