Погледнат отвън, ресторант El Tulipan (от исп. Лалето) изглежда просто

...
Погледнат отвън, ресторант El Tulipan (от исп. Лалето) изглежда просто
Коментари Харесай

"Лалето" – любимият ресторант на футболен Мадрид

Погледнат извън, ресторант El Tulipan (от исп. " Лалето " ) наподобява просто като едно от хилядите квартални заведения, които ще срещнете в Мадрид. Веднъж прекрачили прага му обаче, няма по какъв начин да не ви връхлети чувството, че тук безусловно " ухае на футбол ".

Намиращ се в мадридския квартал Саламанка, ресторантът е обичано място за похапване на огромна част от футболните величия на испанската столица. Няма никакво значение, че интериорът му е извънредно обикновен, а тристепенно меню излиза към 30 евро. " Лалето " разполага единствено с 16 маси и не е по никакъв начин чудно, че поради извънредната му клиентела е съвсем невероятно да се намерят свободни места без предварителна резервация.

Капитанът на " Реал " Мадрид Серхио Рамос, нападателят на " Атлетико " Фернандо Торес и треньорът, извел Испания до международна и европейска купа – Висенте дел Боске, са измежду честите гости на ресторантчето. Повечето от звездите са оставили фотография с подпис или фланелка за спомен, които притежателят Анхел Перес е окачил гордо по стените на заведението. В сбирката му има над 2500 фланелки...

" Лалето " отваря порти още през 40-те години на предишния век. Името е по концепция на някогашния притежател Хуан Фелипе, само че през днешния ден никой не може да си спомни каква е историята зад него. Всички обаче знаят какъв брой разпален последовател на " Атлетико " е бил Хуан Фелипе. " Хуан се сприятелява с огромна част от футболистите на " Атлети " по това време и те му стават постоянни клиенти. Тогава по стените е имало фланелки единствено на обичания му отбор, никой различен тим не заслужавал такава чест ", описват през смях от личния състав.

През 80-те на работа в заведението постъпва Анхел Перес, актуалният му притежател. След като той поема ръководството през 1988 година, славата на ресторанта измежду мадридските футболни звезди нараства още повече. Ястията, които се оферират, са най-много морски блага, а рецептите са от региона на провинция Астурия. Зеленчуците за гарнитура пък се отглеждат във плантация, която е благосъстоятелност на ресторанта и се намира наоколо до Мадрид.

Макар също да е почитател на " Атлетико " като своя предходник, Анхел нарушава традицията и стартира да поставя по стените фланелки на клубове от всички краища на Испания. Сред огромните атракции са екипи на Лео Меси, Луис Суарес и Неймар с подписи на звездите.

" Един от постоянните ни гости е Икер Касияс. Идва тук още от първите си сезони в " Реал ". Всеки път, когато се прибере от Порто, се отбива ", разкриват от " Лалето ". В заведението има специфичен ъгъл, отдаден на вратаря. На една от фотосите, окачена в рамка, Сан Икер е написал: " На моя другар Анхел. " Лалето " също е Галактико (прякор, с който испанската преса назовава звездните попълнения на " Реал " ). "

Някои от именитите гости – като Дел Боске, да вземем за пример, нямат нищо срещу да се насладят на специалитета на заведението – риба в доматен сос, до момента в който на прилежащата маса въодушевено си шушукат футболни почитатели. Други – като Серхио Рамос, избират да затворят заведението единствено за себе си и свои другари, с цел да хапнат необезпокоявано. Подобен сюжет обаче надали е вероятен, откакто неотдавна спортният всекидневник " Ас " подреди " Лалето " измежду 10-те обичани места на ловци на подписи и селфита в Мадрид...
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР