Погледите през първия ден от официалния тест на MotoGP във

...
Погледите през първия ден от официалния тест на MotoGP във
Коментари Харесай

Зарко хареса тазгодишния мотор на Роси и Винялес

Погледите през първия ден от формалния тест на MotoGP във Валенсия бяха ориентирани към шепа състезатели, един от които бе Йоан Зарко. Сателитният водач на Yamaha стана " Дебютант на годината " и с представянето си през последните месеци даде да се разбере, че се цели най-много в мястото на Валентино Роси.

Цял сезон Зарко кара с машината на Yamaha от 2016-а и тук-там се справяше даже по-добре от Роси и Винялес, които използваха всичко най-ново от конструктора. Смята се, че даже той може да откаже да смени мотоциклета си на прага на 2018-а и да остане с шасито или мотора от 2016-а. На теста във Валенсия обаче той излезе на " Рикардо Тормо " с 2017 M1 и освен че не разочарова екипа си, а даже остана много удовлетворен.



" Щастлив съм и одобрявам новия мотор. Започнах деня с моята машина и по-късно се качих на версията за 2017, с цел да мога да направя известни съпоставения. Като цяло, чувството бе много положително. Излязох за бърза обиколка с нови гуми и не бях надалеч от квалификационното си време от събота – бях единствено с една или две десети по-бавен. Въпреки това употребявам доста по-малко сила, което ми харесва ", показа французинът.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР