Погледите на целия свят бяха отправени към Женева, където Джо

...
Погледите на целия свят бяха отправени към Женева, където Джо
Коментари Харесай

В САЩ имаше вътрешно разделение заради срещата с Путин

Погледите на целия свят бяха отправени към Женева, където Джо Байдън и Владимир Путин за първи път застанаха един против различен. Какво остана прикрито? " В Съединени американски щати тази среща попадна в едно вътрешно разделяне сред републиканци и демократи. Републиканското користолюбие бе по-изразено. Но няма превъзбуда даже от демократите във връзка с срещата ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.

За нея дипломацията е работила през миналата седмица. Целта на самата среща е била да се реализира някакво равнище на сигурност, да се стъпи на реализма. Байдън е съумял да организира свободен диалог, да сложи въпроси от страна на Съединени американски щати - нуклеарното въоръжение, екологичните промени, кибератакити и сигурността на това пространство. Елена Поптодорова осведоми, че са се основали работни групи за нуклеарните оръжия и киберпространството, което също е стъпка напред.

Тя загатна, че е демонстрирана почтителност, въпреки и не доверие, като Байдън и Путин взаимно са признали професионалните качества на другия. Поптодорова добави, че не е имало връщане обратно, а усмиряване, която води до предсказуемост. По отношение на Балканите Елена Поптодорова съобщи, че Русия ще продължава да разчита на съдружника си Сърбия, а през самодейността " Три морета " би трябвало да стартират да се осъществят планове, които да способстват за ситурността на района. Тя счита, че главната цел за реализиране е цифровата съгласуваност, където България изостава. За глобите по закона " Магнитски " вицепрезидентът на Атлантическия клуб съобщи, че се чакат дейностите на българските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР