Поглед на Северозапад. Интелигентна система се грижи за здравето на

...
Поглед на Северозапад. Интелигентна система се грижи за здравето на
Коментари Харесай

Проект в Северозапада: Възрастни жени с гривни за проследяване

Поглед на Северозапад. Интелигентна система се грижи за здравето на заболели и възрастни хора там. Специални гривни непрекъснато наблюдават виталните индикатори на нуждаещите се и сигнализират при възможен проблем със здравето им. Чрез свързани между тях устройства хората могат да потърсят каквато и да е помощ когато и да е, оповестява.

Кой може да получи такава помощ и съумяват ли възрастните да се оправят с тази толкоз съвременна технология?

Контролни въпроси получава 70-годишната Димитрина Тасева от специфичен колцентър на БЧК. Жената има доста хронични болести и се нуждае от непрестанно наблюдаване и грижа. Получава я посредством гривна.

„ Ние следим нейното положение посредством гривната и телефона. Той е със СИМ карта, която предава информацията в колцентъра във Враца и там се следи пулс, сатурация, работа на сърцето, сила на тялото, крачките, които прави. И всичко това дава визия за нейното положение сега ”, изясни пред камерата ни Ася Кирилова, която е управител на плана в Бяла Слатина . Гривната давала опция за връзка с колцентъра с натискане единствено на един бутон, добавя тя.

Димитрина обаче е още по-доволна от това, че може да ги извика постоянно, когато се почувства застрашена от каквото и да е . Харесва й, че получава внимание, тъй като екипът й обезпечава даже здравна грижа на място. Ходят до магазина вместо нея.

Повече вижте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР