Поглед към цената на труда у нас. Малки общини с

...
Поглед към цената на труда у нас. Малки общини с
Коментари Харесай

Къде у нас се взимат най-високи заплати?


Поглед към цената на труда у нас. Малки общини с огромни работодатели и към регионалните центрове - в топ 10 на местата с най-високи заплати. Това демонстрира изследване на Института за пазарна стопанска система.

Най-високо приблизително месечно заплащане взимат в община Челопеч - 2 628 лв. бруто.

На второ място се подрежда Козлодуй, където междинният месечен приход е над 2 300 лева, следван от Пирдоп и Раднево с малко над 1 900 лв..
Снимка: bTV

Столична община е на пета позиция, а в топ 10 на общините с най-високи заплати са още Гълъбово, Девня, Елин Пелин, Панагюрище и Божурище, където междинното заплащане е сред 1500-1800 лв..

Данните са от Института за пазарна стопанска система обгръщат интервала от 2015 година до 2020 година

“Водещи са дребни общини с доста мощна промишленост или енергетика, защото в по-големите градове е много по-трудно фокусирането на мощни предприятия, които да преобладават локалната стопанска система. Докато в дребните общини нормално има един огромен шеф, който в случай че има произвеждане, съумява да дава и огромни заплати, като обезпечава цялата претовареност в общината ", изясни Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система.

Той добави, че на дъното на класацията са редица дребни общини, най-вече в Северозападна България, където междинните заплати гравитират сред към 800-900 лв. месечно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР