Поглед към основните параметри на предложения от служебното правителство бюджет.

...
Поглед към основните параметри на предложения от служебното правителство бюджет.
Коментари Харесай

Експерти за бюджета: Толкова голям дефицит е против европейските правила

Поглед към главните параметри на оферти от служебното държавно управление бюджет. Първо, никакви данъчни промени. След политическия отпор против налог свръхпечалба и отпадане на преференциите за част от бизнеса, кабинетът " Донев " пренаписа план-сметката. Но против запазването на сегашните налози се отвори рекордна дупка в хазната от 6,4 % или 12 милиарда лв.. Минималната заплата остава 780 лв., колкото е от началото на годината.

Предвидена е законовата индексация на пенсиите от 1 юли, като минималната ще стане 523 лв.. Така наподобяват главните параметри, в случай че депутатите не ги пренапишат.

Икономисти припомниха, че този рекорден недостиг е нарушаване на европейските правила.

„ Няма по какъв начин да съществува подобен бюджет. Той е в нарушаване на всички европейски правила. Той по принцип не би трябвало да бъде внасян даже по този метод, защото това опонира и на нашите, пък и на другите закони. По закон бюджетът няма по какъв начин да бъде внасян с подобен недостиг. Бюджетът се внася в действителност, с цел да може да се улесни Народното събрание и той да предприеме съответните ограничения. Топката е в ръцете на Народното събрание, в ръцете на партиите - най-малкото, в случай че искаш да управляваш, би трябвало да докажеш, че можеш, да имаш лична стратегия, да покажеш по какъв начин ще го направиш. Ако не управляваш, носете отговорността на това, което направихте последните две години ”, разяснява финансовият специалист Любомир Дацов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР