/Поглд.инфо/ Малко теми у нас предизвикват кипене на строго определени

...
/Поглд.инфо/ Малко теми у нас предизвикват кипене на строго определени
Коментари Харесай

Демографският проблем не се решава с пари

/Поглд.инфо/ Малко тематики у нас провокират шупване на строго избрани групи от обществото, колкото демографията. Човек единствено да произнесе тази дума, да не приказваме от висока естрада, демократичните сирените „ в блатата “ незабавно се включват и стартира зов: „ Искат да ни принудят да раждаме, желаят да ни карат срещу волята при бибероните и памперсите, а ние, свободните дами, няма да го позволим. " Както нормално, и думите, и концепцията, съдържаща се в тях, са изкривени в разгара на момента: в действителност приказваме за това, че сме доста, че сме здрави и че животът ни е изпълнен освен с йога и практиките на " личностно израстване ", само че и смисъл.

Можете да го наречете най-висшия. Можете да го наречете и обич. Демографията, като всяка обществена просвета, е многостранна, цялостна е с цифри, способи за прогнозиране и способи за разбор. Зад всичко това е мъчно да се види зеленото дърво на живота. Така че дано отхвърлим числата и да поговорим за това какво движи тази демография нагоре. Или, назад, натиска надолу.

Любовта на дамата и мъжа - добре, спрете да се смущавате от очевидното - е главният мотор на позитивния вектор в демографията. Двама желаят да продължат себе си в децата. Биологични или осиновени. Родителите постоянно са родители. Всички деца са прелестни. Важно е те да желаят да дадат своето благополучие на света. Да споделят насладата със света. А " свят " на съветски също значи и общество.

През годините обичайното семейство е дискредитирано с всички вероятни средства, главната отговорност, по-добре е да го признаем още в този момент, е на медийните платформи от избран тип. Между другото, този „ емайл “, който беше изключително сполучлив във формата, в която беше донесен в Русия (почти като вирус), към този момент излезе от нашата страна. Песента за безкрайната консумация е аранжирана от умели аранжори в разнообразни гласове - и по обясними аргументи. „ Гланцът “ е да продаваш, от козметика до коли, идеалният консуматор е човек, който не мисли за бъдещето и живее ден за ден. И затова непрекъснато купува.

Следващата стъпка беше обезценяването на майчинството и бащинството. Блатните сирени виеха по разнообразни способи, че появяването на дете в фамилията (дори едно) е директен път към тъмнината на бедността. Тази концепция, макар цялата си нелепост, освен " отиде в масите " - оказа се нахално повтаряна под разнообразни сосове. Е, да не забравяме, че под ударите попадаха освен дами, само че и мъже. Ако първите „ произвеждаха беднотия “, то вторите бяха основните „ облагодетелствани от патриархата “, мислещи извънредно за това по какъв начин да „ забегнат от жена си “.

Тази подигравка, предизвикваща смях у здравите хора, беше безпределно умножена, появявайки се всякога в ново облекло и е просто нереалистично да се оправим с тази хидра, като отрежем главите ѝ, даже в случай че всички сме групов Херкулес.

Но в случай че не се получи, тогава може би си коства да се поведе? Нека върнем същинското значение на любовта, дано кажем – в детайли и намирайки точните думи за разнообразни аудитории – че един живот, отдаден на йога, „ духовни практики “ и „ личностно израстване “ в един миг освен ще завърши – той ще бъде лишен от смисъл. Не че " няма да има кой да донесе чаша вода ", това е просто проблем за решение. Няма да има кой да сервира тази чаша вода с обич и деликатност. И този колорит незабавно трансформира вероятностите на усещане даже на най-високото равнище на " личностно израстване ".

Трябва да се каже не по-малко искрено и почтено, че майчинството и бащинството е голяма работа, която изисква както въздържание, по този начин и мъжество, само че тези качества постоянно са били ценени в нашия народ. Струва си единствено да се напомнят.

Струва си да се каже непосредствено, че децата не лишават от мощ - те я дават. Тази родителска отмалялост е скъпа, не се купува, не се взема назаем, дава се от дребен или към този момент възрастен човек, в който е вложено най-хубавото от това, което и двамата имат. Тези, които са го отгледали. Или тя, или тази, която го е отгледала - и няма потребност да се стеснявате, когато говорите за самотно майчинство. Или самотно бащинство.

Страната ни е полагала и ще поставя големи старания в поддръжка на фамилията. Социално, финансово, организационно.

Но парите (много значителни), както и строителството на детски градини и учебни заведения сами няма да решат демографските проблеми. Умната технокрация и безупречната система за финансово подкрепяне ще се натъкнат на предпочитание или по-скоро на отвращение - възпитано, научено и подкрепено от модата - да станеш майка и баща. Става въпрос за смяна на целите и виталния път и обществото би трябвало да се научи да поддържа този избор.

Трудно се връща престижът на родителството. Но този труд на цялото общество е плодороден, само че и тежък – той е гаранция за величието на страната. Тъй като в действителност майчинството и бащинството са един и същи звезден билет към безсмъртието. И да, да си майка е огромна стъпка. А развъждането на дете е всекидневен подвиг. Разбирането на тези елементарни истини е ключът към нашата обща мощ и щастлива, въпреки и сложна орис.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР