Поглъщането на Activision Blizzard от страна на Microsoft предизвика огромно

...
Поглъщането на Activision Blizzard от страна на Microsoft предизвика огромно
Коментари Харесай

Sony се страхува, че Call of Duty може да стане ексклузив за Xbox

Поглъщането на Activision Blizzard от страна на Microsoft провокира голямо неспокойствие в гейм промишлеността, само че също по този начин предизвика и значително въпроси. Като да вземем за пример такива, свързани с към този момент позабравената тематика за конзолните войни.

Activision са основатели на една от най-големите поредици в историята на видеоигрите – Call of Duty. Години наред към този момент поредицата носи големи пари на компанията, само че без подозрение Sony също се възползва от този триумф. А какво би станало, в случай че Call of Duty спре да излиза за PlayStation? Именно бъдещето на игрите на Activision Blizzard за платформата на PlayStation беше един от тези въпроси, които породиха при анонса на договорката.

Самите Microsoft на няколко пъти обявиха, че няма да пречат на Call of Duty да излиза и за PlayStation. Ако се замисли човек, то няма и финансова логичност в това. Но въпреки всичко остават незнайни.

Сделката сред двете компании не е финализирана и следва нейното утвърждение от разнообразни страни и регулаторни органи. В тази връзка, същите тези органи са почнали да разпращат анкети към съперниците на Microsoft в гейминг пространството с въпроси по отношение на мнението им за сливането им. Потребител на е забелязал публикуването на подобен отговор от страна на PlayStation към бразилските регулатори. В него се декларира ясно терзание от опцията игрите от поредицата да спрат да излизат за конзолата на Sony.

Един от въпросите в анкетата, която визира бизнеса с видеоигри и метода на опериране в гейм пространството на Microsoft, Activision и други, се отнася до това дали има заглавие, оповестено от Activision Blizzard, което да се явява неповторимо в съпоставяне със заглавията на конкурентните им издатели. Sony разяснява, че студиата, които доставят поредици от ранга на Call of Duty са напълно малко (EA с FIFA, Take-Two Interactive с Grand Theft Auto, Epic Games с Fortnite). Но Call of Duty съответно, съставлява гейм категория сама по себе си. И в този смисъл, никой не може да конкурира Call of Duty с нещо свое (вероятно феновете на Battlefield имат друго мнение). Sony акцентират, че поредицата се явява значим източник на парични средства за компанията и е един от най-големите източници на доходи за SIE. Последното издава несъмнено боязън за бъдещето от страна на PlayStation. Участникът в ResetEra цитира отговорите и на няколко други издатели, които са изпратили отговор на бразилските управляващи, сред които Apple, Гугъл, Ubisoft, Riot Games, Warner Bros и Bandai Namco. Никой от тях не показва сходно на мнението на Sony във връзка с Call of Duty обаче. Един от другите въпроси към фирмите визира тематиката за абонаментната услуга на Xbox Game Pass и въздействието ѝ върху гейм промишлеността като цяло. Общото мнение на Sony за Game Pass е отрицателно, като те считат, че тази процедура се явява антиконкурентна и може да повлияе отрицателно на качеството на самите видеоигри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР