/Погед.инфо/ Съдът в Ню Йорк призна Доналд Тръмп за виновен

...
/Погед.инфо/ Съдът в Ню Йорк призна Доналд Тръмп за виновен
Коментари Харесай

Незавиден край. В САЩ “погребаха” Тръмп

/Погед.инфо/ Съдът в Ню Йорк призна Доналд Тръмп за отговорен в полово посягане против журналистката Джийн Карол. Той е направил закононарушението преди 27 години, когато е бил на четиридесет и девет, а тя на петдесет и две. Ще постави ли това завършек на политическите упоритости на някогашния президент?

Срамна присъда

Бившият държавен глава би трябвало да заплати два милиона $ за тормоз и три милиона за клюка, уязвила репутацията на Карол. Процесът започва в края на април на фона на началото на предизборната акция на Тръмп. Той е сигурен, че демократите са почнали това, с цел да му попречат да заеме за повторно Овалния кабинет.

Тръмп назова присъдата срам и " най-големият лов на вещици на всички времена ". Той акцентира, че демократите са се обединили в " партията на дезинформаторите ". По-специално те твърдят, че желаят да го видят на изборите, само че в действителност попречват това по всевъзможен вероятен метод. Но, добави някогашният президент, макар напъните на съперниците му, рейтингът на Джо Байдън е доста по-нисък.

Според изследователския център “Лангър ” равнището на утвърждение на настоящия държавен глава е достигнало най-малко за целия интервал на престоя му в Белия дом - 36%. 56% от интервюираните са отрицателно настроени към него. Според изследване на “Вашингтон Пост ” 68% от американците считат, че Байдън е прекомерно остарял за преизбиране. Числата на Тръмп са доста по-добри. Повече от половината от популацията (54%) счита, че се е справял добре с икономическите компликации. И единствено 44% не са удовлетворени от възрастта му.

Но вестник “Хил ” заяви, че републиканците имат подозрения по отношение на Тръмп. Така авторитетният сенатор Мит Ромни споделя: причинител на полово принуждение не би трябвало да ръководи страната. Неговият сътрудник Бил Касиди се обърна към гласоподавателите: „ Ако Карол. беше ваша сестра, какво бихте споделили? “

Като по филмите

Скандалът избухна още през 2019 година, когато Карол издаде книга, в която разкри, че е била изнасилвана от шестима души по друго време. Тръмп е измежду тях. Според журналистката точно той през 1996 година е поставил завършек на половия ѝ живот.

Карол се пробва да съди политика, само че на делото не е даден ход. Тогава тя го упреква в клюка и отказване на изнасилването. Според английския “Гардиън ” тя е съумяла законно да жигосах Тръмп като " полов див звяр ".

През 1996 година в магазин “Бергдорф Гудмн ” Тръмп помоли Карол да му помогне да избере подарък и тя приема. Той обаче не се интересува от чанти или шапки, а от долни дрехи. В резултат той натиква журналистката в съблекалнята и я изнасилва. Така е разказано в книгата.

Адвокатът на Тръмп упрекна Карол, че просто е преразказал епизод от „ Закон и ред: Отдел за специфични жертви “, излъчен през 2012 година Освен това журналистката и нейните другари не можаха да назоват точната дата на закононарушението, което прави невероятно Тръмп да показа оправдание.

Както и да е, на правосъдните заседатели (три дами и трима мъже) бяха нужни по-малко от три часа разисквания, с цел да признаят някогашния президент за отговорен.

Американска предизборна история.

Владимир Василиев, основен откривател в Института за проучване на Съединени американски щати и Канада на РАН е склонен с Тръмп в оценката му за протичащото се. " Демократите се пробват да потвърдят, че неговият честен образ е несъответстващ с управлението на страната. Но това зависи от гласоподавателите ", сподели специалистът.

Социолозите означават уверената преднина на Тръмп пред Байдън и водачеството му в Републиканската партия, напомни Василиев. Скандалите единствено усилват известността му. „ Колкото повече обвинявания се насочат, толкоз повече американците са уверени в политическите претекстове за гонене “, прецизира американистът.

За съперниците на Тръмп не е елементарно да създадат паралел сред него и Бил Клинтън, който също се пробваха да го отстранят от власт поради полова връзка с Моника Люински. Факт е, че 42-ият президент на Съединените щати беше излъгал под клетва, а 45-ият е направил всичките си непозволени дейности, преди да оглави страната.

Директорът на фондацията " Франклин Рузвелт " за проучване на Съединени американски щати Юрий Рогулев счита, че демократите популяризират Тръмп даже повече, в сравнение с самия той себе си. " Малко евентуално е необятните маси да трансформират мнението си за човек, който сякаш е изнасилил някого преди 30 години. В същото време присъдата на съда не е дефинитивна, Тръмп сигурно ще я апелира и може да реализира решение в своя изгода “, изяснява специалистът.

Рогулев счита, че демократите са решили да нанесат предпазен удар в очакване на компрометиращи доказателства за Байдън. " Американските медии оповестиха, че във ФБР се е появил човек, който е подготвен да приказва за корупционни схеми, в които е взел участие актуалният държавен глава, до момента в който е заемал поста вицепрезидент ", посочи той.

Подобни обвинявания са доста по-сериозни от една инцидентна връзка в края на предишния век. Така ръководителят на Надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комър сподели, че семейство Байдън е получило повече от 10 милиона $ от задгранични източници, в това число от Китай.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР