Погачата на бебето е едно от най-радостните събития, на които

...
Погачата на бебето е едно от най-радостните събития, на които
Коментари Харесай

Как да блеснете с подарък за погача на бебе

Погачата на бебето е едно от най-радостните събития, на които може да присъствате, само че изборът на подарък може да се окаже и много комплицирана задача.

Смятана за първата публична поява на бебето измежду по-широк кръг отвън фамилията, погачата се отбелязва на 40-ия ден след раждането . Този празник получава името от самия празничен самун – погачата, която бива разчупена над майката и нейното бебе.

 дарове за бебе iStock

Обикновено тогава за първи път след раждането се канят повече хора в домашна конюнктура. По време на този самобитен дебют на бебето измежду обществото, близко на родителите, се събират единствено дами – приятелки и родственици, с цел да „ орисат “ детето с благоденствие.

В качеството си на орисници, поканените посетители би трябвало да се отнесат с любов и отговорност към поверената им роля. В този миг нормално идва огромният въпрос „ Какво да подаря? “, с чийто отговор би трябвало да се съобразят няколко неща.

Според традициите на погача се носят сладки произведения – плодове, дребни сладки, кекс – с цел да бъде и сладостен животът на бебето. Препоръчително е тези храни да бъдат домашно приготвени. Тъй като майката евентуално кърми, а шоколадът в огромни количества не е целесъобразен при тези условия, добре е сладкишите да не бъдат шоколадови.

Встрани от храната, идва ред на подаръка. Винаги може да подарите букет красиви цветя да вземем за пример, само че за разлика от бебешкото празненство преди раждане, което е опция да поглезите бъдещата майка с изненади за самата нея, този път подаръците са с мисъл за бебето.

На този стадий родителите най-вероятно са се запасили с всичко належащо. Винаги е добра концепция да подпитате някого, с цел да разберете от какво биха се нуждаели те – а даже отговорът да е „ Имаме си всичко “, въпреки всичко може да допълните детското царство у тях с нещо ефектно и автентично.

 дарове за бебе iStock

Класически избор са играчките. Ако обаче желаете нещо по-различно от нормалните плюшени, може да изберете нещо по-полезно - такива са да вземем за пример тези за усмиряване, които са меки и разрешават на бебето да ги дъвче . С сходно приложение са също гризалки и чесалки за зъби – този случай обаче е добре да погледнете и материала, от който са направени съответните артикули, с цел да не бъде той нездравословен за бебето.

Ако разполагате с по-широк бюджет за подарък, може да заложите и на дарове, свързани с интериора на бебешката стая . Такива да вземем за пример са успокояващите лампи за сън , които могат да възпроизвеждат нежни звуци или мелодии, а някои имат и алтернатива за звезден проектор, който да свети върху стена или таван. Въртележките за легло също носят утешение, само че и развлечение за бебето с включените играчки и мелодии - също така за тях се счита, че оказват помощ за развиването на сетивни усещания у детето.

 дарове за бебе iStock

Принадлежности като бебефон, дейна гимнастика и овлажнител за въздух са нетолкова обичаен избор, само че са потребни и може да сте сигурни, че ще влязат в приложимост.

Подаръците, с които да се документира животът на бебето, уцелват идеалната среда сред деловитост и прочувственост. Такива могат да бъдат рамки за фотоси – както единични, по този начин и комбинация от няколко, предопределени за стена в фамилния дом. Разнообразие от красиви разновидности на албуми, в които да бъдат съхранявани фотоси на книжен притежател , също може да откриете на пазара или измежду творби на създатели, които се занимват с ръчна направа.

 дарове за бебе iStock

Друг, по-модерен вид са фотокнигите , в които са отпечетани върху страници и събрани на едно място фрагменти на бебето и фамилията. Тук може да предоставите селекцията от фотоси на самите родители, като им подарите ваучер за тази услуга от някое фотостудио . А удоволствието да означават всичко ново в живото на своето богатство може да осигурите с бебешки дневник . Някои издания разрешават лепене на фотоси и даже аудиозаписи.

Персонализираните дарове за бебето са чудесна концепция, тъй като демонстрират персонално отношение и внимание, а и карат получателя им да се почувства същински специфичен. Това могат да бъдат продукти, които разрешават прибавянето на надпис по личен избор – било то с името на бебето, датата на раждане, зодията и така нататък Една такава истинска находка са бродираните визитките от марката „ Малко зайче “ .

Те се създават по поръчка, като имате опция да изберете от предлаганите дизайни и цветове, и най-важното в тази ситуация – да добавите елементи като името на бебето, датата и часа на раждане, неговите размери . „ Малко зайче “ приема поръчки през своите и страници, а още информация за неговите оферти може да откриете.

А даже на този стадий родителите да разполага с всички сходни артикули, нормалните практични дарове като одеяло и спално долни дрехи, както и бебешка козметика нормално в никакъв случай не са непотребни. И в двата случая заложете на органичното – не се предлагат синтетични материали и съставки, които могат да раздразнят сензитивната кожа на новороденото. Същото важи и при бебешките дрешки , като също да деянията автентичност, като поръчате да вземем за пример бебешко боди със занимателен надпис.

На какъвто и подарък да се решите, значимото е да носите със себе си положително въодушевление и позитивна сила. Когато пристигна моментът за разчупване на питката над главата на майката и детето, е времето да отправите пожеланията си към бебето – помислете авансово за качество у майката или бащата, което ви се желае и бебето да има, и му го пожелайте от сърце! Няма по-голям подарък за родителите от обичта и грижата, които близките засвидетелстват към тях и тяхното богатство.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР