Поезия, която те кара да вярваш, че светът е пълен

...
Поезия, която те кара да вярваш, че светът е пълен
Коментари Харесай

Премиера на книгата на Елка Стоянова Много преди Пабло да ме намери

Поезия, която те кара да вярваш, че светът е цялостен с обичане и пристрастеност. Това споделя Елка Стоянова за своята нова стихосбирка.
Според нея има още доста послания, само че всеки четец би трябвало да ги откри, както авторката е намерила Пабло Неруда. Световноизвестният чилийски стихотворец е въодушевил поетесата за новата книга. Той е повлиял на креативния развой и участва в стиховете косвено.

Със сигурност книгата носи друго чувство за всеки четец. Някои даже чакат Пабло да ги откри...Интересна и провокативна по собствен метод, Елка Стоянова изживява своите поетични фантазии, без да се опасява. Тя написа и просто се оставя публиката да я обича. И тя го прави! Елка Стоянова се трансформира в един феномен – на издирван и желан създател. На обичан създател, което в днешно време е необичайност, само че това си има предистория.„ Много преди Пабло да ме откри “ е третата и стихосбирка, има и алманах с хумористична прозаичност „ Петъчни истории “. А фактът, че е правист по обучение е още едно доказателство за преживяването на фантазиите.
Автор на корицата на стихосбирката е Димо Колибаров, зам.-директор на новия филиал на Националната художествена академия в Бургас. Писателят Марин Бодаков е оказал помощ за оформянето на книгата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР