Поетическо четене, последвано от откриване на изложбата Поезия на 5-ия

...
Поетическо четене, последвано от откриване на изложбата Поезия на 5-ия
Коментари Харесай

Поетическо четене в Министерството на културата

Поетическо четене, последвано от разкриване на изложбата " Поезия на 5-ия етаж ", ще се състои на 21 март от 11 ч. във фоайето на шестия етаж в постройката на Министерството на културата. 21 поети ще прочетат свои стихове във връзка Световния ден на поезията, след което ще бъде открита галерия с техните стихове в пространствата на петия етаж на културното ведомство, научи ДУМА от пресцентъра на МК.

Свои произведения ще споделят Анна Лазарова, Белослава Димитрова, Валери Валериев, Вангел Имреоров, Георги Гаврилов, Иван Димитров, Иван Ланджев, Камелия Спасова, Надежда Радулова, Наталия Иванова, Никола Петров, Петър Чухов, Петя Кокудева, Преслава Виденова, Радослав Чичев, Ренета Бакалова, Стефан Иванов, Стефан Икога, Теодора Тотева, Христо Мухтанов и Яна Монева. Водещ ще бъде Стефан Иванов - стихотворец и драматург в ТР " Сфумато ".

С поетическото четене и изложбата " Поезия на 5-ия етаж " МК поставя началото на сериозния диалог за поезията и поддръжката в тази област. Във връзка с това същия ден ще се организира кръгла маса с присъединяване на поети, преводачи и заинтригувани страни в процеса. Целта е да бъдат обрисувани тематики, проблеми и оферти, които министерството да има поради в създаването на държавните политики за поддръжка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР