Поетът д-р Иван Ланджев коментира темата с проваления старт на

...
Поетът д-р Иван Ланджев коментира темата с проваления старт на
Коментари Харесай

Иван Ланджев: Сещате ли се за нещо по-долно от това да крадеш от здравето на децата?

Поетът доктор Иван Ланджев разяснява тематиката с проваления старт на градежа на детската болница в София, поради което от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще проверяват двама някогашни здравни министри.

" Сещате ли се за нещо по-долно от това да крадеш от здравето на децата? Проект за болница би трябвало да има, само че в случай че парите ги няма някой би трябвало да понесе отговорност. Аз не знам кой е откраднал парите, само че явно някой ги е откраднал. Ще се развеселявам тези хора в случай че видя да понесат отговорност. Така че в случай че има същинско следствие и се види чия е отговорността даже до най-високо равнище аз мога единствено да адмирирам това. Нека, добре пристигнало е, би трябвало тези неща да стартират да се случват в България. Представяте ли си - XXI век, 2022 година, европейска столица на страна член на Европейския съюз, население 1,5 милиона души, и няма естествена, модерна, функционираща детска болница. Ако това не ви звучи ужасяващо, не знам какво по-ужасяващо бих могъл да ви кажа ", разяснява той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

Поетът приказва и за войната в Украйна. " Да напомним, че сега тече осведомителна война, в която има опит за доста цинична замяна на фигурата на агресора с фигурата на бранителя. Целта на тази хибридна война е в НАТО да се припознае агресор. Очевидно е, че режимът на Путин е агресор. Ние би трябвало да бъдем предпазени. Заплахата е напълно действителна. Ние сме членове на НАТО, с цел да бъдем предпазени. Съгласен съм, че в случай че се изпрати военна помощ на Украйна, тази техника би трябвало да бъде сменена, защото имаме дефицити в нашия боен запас. И тук би трябвало да има елементи на НАТО, с цел да бъдем предпазени. Много страни, и Словакия сега, изпращат помощ. Не бойци, а военна помощ ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР