Поетапно преобразяване на кварталите и междублоковите пространства е сред основните

...
Поетапно преобразяване на кварталите и междублоковите пространства е сред основните
Коментари Харесай

Зелени и подредени междублокови пространства са основен приоритет на кандидата за кмет на В. Търново Даниел Панов

Поетапно видоизменение на кварталите и междублоковите пространства е измежду главните цели на досегашния кмет и претендент за трети сполучлив мандат във Велико Търново Даниел Панов. След обновяването на огромната част от улиците и тротоарите в остарялата и централната градска част този развой ще обхване вътрешността на жилищните региони. Инвестиции в кварталните улички, озеленяване на междублокови пространства, монтирането на още нови детски площадки, отделяне на местни паркове и цялостна организация на паркирането край жилищните здания са измежду плануваните действия.

Досега акцентът бе подложен върху построяването на нови подходи и пътни връзки към жилищните комплекси. Към кв. „ Бузлуджа “ и „ Зона Б “ към този момент е отворена новата четирилентова улица, нови съществени трасета и пет местни улици се построяват в кварталите „ Картала “ и „ Зона Б “.

Основата и моделът на подобряването на средата в кварталите към този момент е сложена с подобренията на огромна част от вътрешността на кв. „ Чолаковци “, както и на междублокови пространства в кв. „ Бузлуджа “.

Вече е реалност първата стъпка към реализация на проектите за кварталите – в детайли проучване и техническо снимане. Това към този момент се извърша в кв. „ Колю Фичето “ от специалистите от общинската администрация.

Планираните действия са със предпазен път на финансиране. Концепцията за кварталите среща необятно утвърждение по време на всяка една от многочислените срещи на Даниел Панов с великотърновци. Така бе и при диалозите му с медици от доболничната помощ. В срещата участваха и претендентите за общински съветници от мощния тим на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили с номер 43 Венцислав Спирдонов, доктор Валентин Точков и Жельо Желев.

„ Благодаря на всички съграждани – и от кварталите, и от обитаемоте места, за смислените оферти и рационалните хрумвания. Поставени бяха въпроси, чието решение ще стартира поетапно още от началото на новия мандат “, заключи Даниел Панов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР