Поетапен ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас започва от

...
Поетапен ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас започва от
Коментари Харесай

УМБАЛ - Бургас готви ремонт на детските отделения, търси дарители

Поетапен ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас стартира от началото на идната година.Вече е осъществен оглед и формиран лист на най-наложащите действия. Първоначалната нужна сума е 60000 лева Ремонтите ще бъдат осъществявани стая по стая, защото отделенията непрекъснато одобряват пациенти и не могат да бъдат затворени.

Преди 10 години в детските отделения е изработен огромен главен ремонт. Всяка стая има личен хигиеничен възел и непрекъснато течаща топла вода, което не е по този начин в доста други лечебни заведения, акцентират от пресслужбата на лечебното заведение. Поставени са даже безшумни седалки на тоалетните чинии.

За страдание те към този момент не са налични, както и голяма част от слушалките на душовете, които пациенти и придружители постоянно прибират по домовете си. Често изчезват и шишета, употребявани за хранене на бебетата в неонатология, както и спално долни дрехи. На година болничното заведение би трябвало да подменя към 400 комплекта изчезнало спално долни дрехи. Половината се захабява при прането – от високи температури и дезинфектанти, другата липсва след изписването на пациентите. Това е един от най-необходимите консумативи, какъвто болничното заведение ще одобри с наслада. Вече има донори, поискали да купят ново спално долни дрехи. Всеки, който желае, може да се причисли към тях и да се свърже с управлението на болничното заведение.

Единствените доходи на УМБАЛ Бургас са от Здравната каса. Целевото финансиране от Министерство на здравеопазването е най-много във тип на инсталация или целеви поправки. В последните години артикули, услуги и енергоносители нарастнаха фрапантно, а пътеките съвсем не са увеличавани. Детските клинични пътеки са сред 663 и 1500 лева, като от тях би трябвало да се платят заплатите и осигуровките на личния състав, изключителният труд, медикаменти, ток, вода, топлоенергия, медицински консумативи и инсталация, дезинфекция, стерилизация, погашение и поддръжка на инсталация, пране и подмяна на болнично долни дрехи, храна, спешни и настоящи поправки.

Въпреки хроничното недофинансиране и лекуването за своя сметка на здравнонеосигурени и социално-слаби пациенти, УМБАЛ Бургас поетапно ремонтира отделенията, главно благодарение на донори. Всеки, който желае да поддържа ремонта на детските отделения, може да го направи на дарителската сметка на болничното заведение:

Търговска банка Д
IBAN: BG04DEMI92405000254262

Титуляр: УМБАЛ Бургас
Основание: ремонт на детски отделения
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР